TOP

Έρωτας στα social media. Συμβαίνει;

Διανύουμε την εποχή των  social media. Όλα πλέον γυρνούν γύρω από αυτά. Ιnstagram, Facebook είναι στη ζωή μας καθημερινά από την ώρα που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούμε, όπου χαζεύουμε stories πριν μας πάρει ο ύπνος. Πως συνδέονται όμως με τον ”έρωτα”;

13440519_f520

Σίγουρα πλέον έχεις πρόσβαση σε πολλές επιλογές. Μπορεί να δεις έναν άντρα ή μια γυναίκα που μένει κοντά σου ή και χιλιόμετρα μακριά, κάτι το οποίο στο παρελθόν ήταν αδύνατο να γίνει. Όμως, μπορείς να ”ερωτευτείς” κάποιον/κάποια μέσα από το ίντερνετ; Σίγουρα όπως και στη διαπροσωπική επαφή η εξωτερική εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάμε σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε, ο καθένας ανάλογα με τα κριτήρια του. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Το ίδιο ισχύει και στα social media. Η εξωτερική εμφάνιση είναι το πρώτο που κοιτάμε και αν μας αρέσει εμφανισιακά, μπορούν ύστερα να μας γοητεύσουν αρκετά άλλα πράγματα πέραν αυτής.

Το facebook και το Instagram προσφέρουν πολλά περισσότερα από ότι μια  φωτογραφία. Ενδιαφέροντα, μουσική, δουλειά, σπουδές, απόψεις, ό, τι δηλαδή θα ρωτούσες αν μιλούσες με έναν άντρα ή με μια γυναίκα που μόλις γνώρισες. Ουσιαστικά σου παρέχεται αυτομάτως το προφίλ του χωρίς καν να έχετε συζητήσει. Σαφώς και δεν είναι το ίδιο με το να βλέπεις κάποιον πως κοιτάει, πως κινείται στο χώρο, πως απαντάει και πολλές φορές κρύβονται και παγίδες. Έτσι και αλλιώς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Είναι εφικτό λοιπόν να ”ερωτευτείς” κάποιον μέσω social media; ”Ερωτεύεσαι” το προφίλ που σου παρουσιάζει, αυτό που έχει επιλέξει ο ίδιος να προβάλλει; Το ίδιο δεν ισχύει όμως και στη διαπροσωπική επαφή; Δεν ξέρεις αν είναι κάποιος ειλικρινής ή όχι.

screen_shot_2018-02-05_at_15.11.49

Προβάλλουμε όλοι έναν εαυτό που είτε είναι αληθινός είτε όχι. Για παράδειγμα, μπορείς να ”ερωτευτείς” μια αρθρογράφο; Μπορείς να δεις πως είναι εξωτερικά, τα ενδιαφέροντα της χαρίζονται απλόχερα στο προφίλ της και το πιο σημαντικό από όλα, σου εκθέτει τις απόψεις της για διάφορα θέματα. Μπορείς εύκολα να την ”ερωτευτείς” μόνο και μόνο από το τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται, τι πιο ειλικρινές και αυθόρμητο;! Το ίδιο και ένας μουσικός αν σου αρέσει αυτό που εκφράζει μέσα από τα τραγούδια του. Ακόμα και κάποιος που ανεβάζει τραγούδια ή ακόμα και από μια φωτογραφία βλέπεις αν ταιριάζουν τα γούστα σας ή όχι. Είναι απλά στο χέρι σου να τον/την προσεγγίσεις και αν σου δώσει την ευκαιρία να μάθεις αν όλο αυτό είναι αληθινό ή όχι.

Άλλωστε ο ”έρωτας” πόσο μάλλον ο κεραυνοβόλος, δεν έχει περιορισμούς. Μπορεί να ”ερωτευτείς” κάποιον που είδες στο μετρό πηγαίνοντας για δουλειά ή κάποιον που άκουσες να μιλάει στο δίπλα τραπέζι μιας καφετέριας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαύεσαι στη κάλυψη που σου παρέχει μια οθόνη, αλλά ούτε και να το υποτιμάς. Άλλωστε τα social media είναι επιταγή των καιρών μας και αποτελεί μόνο το πρώτο στάδιο αυτό της προσέγγισης. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει μέσα από αυτό. Η μαγεία όμως; Που πήγε η μαγεία του ”έρωτα”; Η μαγεία κρύβεται παντού, σημασία έχει να την βρεις και αν δεν μπορέσεις, να τη δημιουργήσεις και κάτι που φαντάζει ξενέρωτο και πεζό να γίνει μαγικό…

Πηγή κεντρικής εικόνας: videoblocks.com

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Φοιτητής παλαιάς σχολής, μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η σχολή έχει αλλάξει τρία ονόματα και εννιά προγράμματα σπουδών από τότε που εισήχθη. Ο ελεύθερος χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα σε βόλτες, φίλους, βόλτες με φίλους, ποδόσφαιρο και κυρίως αμερικάνικες σειρές χωρίς φίλους, γιατί μιλάνε πολύ. Όνειρό του ένα ταξίδι στο Θιβέτ για να εξισορροπήσει τα τσάκρα του και αν διαβάσεις άρθρο του, θα καταλάβεις γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει.

Post a Comment