To snooze or not to snooze?

«Πέντε λεπτά ακόμη…». Η φράση που συνοδεύει τα περισσότερα πρωινά ξυπνήματα και ηλικιακές διακρίσεις δεν κάνει. Είτε πρόκειται για σχολείο,δουλειά,άλλες υποχρεώσεις,το πρωινό ξύπνημα ήταν και παραμένει ένα βάσανο. Και αν το ξυπνητήρι είναι ο εχθρός του ύπνου,το snooze είναι ο εχθρός του ξυπνητηριού. Αυτό το μαγικό κουμπάκι που μας εξασφαλίζει αυτά τα υπερπολύτιμα  5,10,15,30… παραπάνω λεπτά ύπνου. Και ενώ εκείνη τη στιγμή πιστεύουμε πως αυτά τα παραπάνω λεπτά ύπνου θα κάνουν τη διαφορά,όσες φορές κι αν πατήσουμε το snooze – που ενίοτε είναι αρκετές – ξυπνάμε το ίδιο κουρασμένοι. Τι γίνεται επομένως με το snooze;

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: το snooze, όσο κι αν μας ικανοποιεί η αίσθηση ότι θα αναβάλουμε το πρωινό ξύπνημα και θα έχουμε λίγο χρόνο χουζουρέματος παραπάνω, δεν παύει να είναι μία αναβολή…και μία πολλή κακή διακοπή του ύπνου μας. Ο ύπνος έχει κάποιες φάσεις, η αντιστροφή των οποίων συμβαίνει όταν το σώμα ετοιμάζεται να ξυπνήσει. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όταν μας παίρνει ο ύπνος, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει και η επαναφορά της ξεκινάει αυτόματα περίπου δύο ώρες πριν το σώμα είναι έτοιμο να ξυπνήσει και να ξεκινήσει μία καινούρια μέρα. Όταν λοιπόν χτυπάει το ξυπνητήρι κι εμείς πατάμε το snooze, ο εγκέφαλος μας λαμβάνει το λανθασμένο σήμα ότι δεν χρειάζεται να θέσει το σώμα σε διαδικασία επαγρύπνησης ακόμη. Η θερμοκρασία του σώματος παραμένει χαμηλή, τα πέντε λεπτά αναβολής δεν επαρκούν ώστε να εισέλθουμε σε μία παραγωγική φάση ύπνου που όντως θα μας ξεκουράσει,με αποτέλεσμα κάθε επόμενο snooze να μας βρίσκει όλο και πιο νυσταγμένους και να κάνει το κρεβάτι μας να φαντάζει το πιο ζεστό και φιλόξενο μέρος στον πλανήτη.

Woman Turning Off The Alarm

Από επιστημονικής άποψης είναι πλέον αποδεδειγμένο πως το snooze περισσότερο κακό παρά καλό κάνει. Σύμφωνα με μελέτες, αυτή η τόσο γλυκιά αναβολή μας επηρεάζει αρνητικά σωματικά και ψυχολογικά,καθώς κατά τη διάρκεια της μέρας έχουν παρατηρηθεί εναλλαγές διάθεσης, πονοκέφαλοι, νευρικότητα, ενώ κάποιοι αναφέρουν πως ξυπνούν πολύ πιο κουρασμένοι απ΄όσο ήταν όταν έπεσαν για ύπνο. Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, κάποιοι επίσης υποστηρίζουν πως αυτή η αναβλητική διάθεση μας ακολουθεί καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας μας, μειώνοντας την παραγωγικότητά μας.

gallery

Η λύση του προβλήματος είναι φαινομενικά απλή: να σταματήσουμε να πατάμε το snooze.Επειδή όμως οι κακές συνήθειες ποτέ δεν μας έκαναν την χάρη να κόβονται εύκολα,η θεωρία είναι πιο εύκολη από την πράξη. Παρ’όλα αυτά όμως, υπάρχουν κάποια tips που μπορούν σταδιακά να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις αναβολές!

1. Βάλτε ήχο ξυπνητηριού ένα κομμάτι που σας αρέσει

Και με αυτό δεν εννοούμε φυσικά κλασική μουσική η τον ήχο της βροχής που πέφτει. Διαλέξτε ένα ξεσηκωτικό κομμάτι που σας φτιάχνει τη διάθεση όταν το ακούτε και σας γεμίζει ενέργεια. Επίσης, φροντίστε να αλλάζετε τον ήχο κάθε λίγους μήνες, καθώς έχουμε μια τάση να βαριόμαστε τους ήχους κλήσεις μας, ακόμη κι αν πρόκειται για το ξυπνητήρι, αλλά και να συνηθίζουμε στον ήχο αυτό,ο οποίος σταδιακά δεν θα μας “ξυπνάει” με τον ίδιο τρόπο.

2. Go old school

Οκ….τα κινητά και τα ξυπνητήρια τους είναι μια τρομερή ευκολία. Κυρίως επειδή διαθέτουν το snooze. Κατά τα άλλα και ένα παραδοσιακό ρολόι με ξυπνητήρι μπορεί να κάνει την δουλεία του άψογα, με την μόνη διαφορά πως αν το κλείσουμε και μας πάρει ο ύπνος, το πιο πιθανό είναι να μην ξαναξυπνήσουμε εγκαίρως για να προλάβουμε όσα έχουμε να κάνουμε. Ακούγεται αρκετά βάρβαρο, αλλά αν αποφασίσετε να το εφαρμόσετε θα εκπλαγείτε πόσο προσαρμοστικό ον είναι ο άνθρωπος. Το ότι θα την πατήσουμε μερικές φορές όμως είναι δεδομένο

3. Ρύθμισε την ώρα λίγο πιο αργά

Για όσους θεωρούν το παραπάνω αρκετά παρεμβατικό, υπάρχει και η άλλη λύση: ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας σε κάποια ώρα που να ξέρετε πως, αν δεν σηκωθείτε αμέσως,θα αργήσετε, έστω κι αν υπάρχει η δυνατότητα του snooze. Διότι, ας το παραδεχτούμε, όταν ρυθμίζουμε το ξυπνητήρι μας, υπολογίζουμε και αυτά τα “10 λεπτά ακόμη'” ύπνου που θέλουμε,άσχετα που ποτέ κανένας δεν τα τήρησε.

4. Να έχεις πάντα κάτι που να σε κάνει να ανυπομονείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Αρκετά θεωρητικό για tip, ίσως όμως να είναι και το πιο σημαντικό απ’όλα. Το να υπάρχει κάτι στη ζωή σου που σε ενθουσιάζει, που σου δίνει δύναμη και ενέργεια, είναι από μόνο του αρκετό,όχι μόνο για να κόψεις το snooze και να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, αλλά και για να αντισταθμίζει όλες εκείνες τις φορές που το κρεβάτι θα φαντάζει το ιδανικό μέρος για να περάσεις τη μέρα σου.

Πηγή Εξωφύλλου: www.pexels.com 

Αθηνά Χαραλαμπάκη

About Αθηνά Χαραλαμπάκη

Φοιτήτρια οδοντιατρικής στη Σόφια, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία, ειδικότερα μυστηρίου και αστυνομικά, με μία αδυναμία στην Agatha Christie και ακούω μανιωδώς μουσική. Στις μεγάλες μου αδυναμίες συγκαταλέγονται το πολύ και καλό φαγητό, η σοκολάτα, οι περίπατοι στη φύση και οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ούσα ανήσυχο πνεύμα, το όνειρό μου είναι να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Ανέκαθεν ευαίσθητη και αισιόδοξη, πιστεύω πως ο κόσμος μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος αν πρώτα γίνεις εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις γύρω σου.
Read More

Ζήσε την απόλυτη 360 εμπειρία στο ViRtuality στο The Mall Athens

To ViRtuality είναι ένας καινοτόμος χώρος στην είσοδο του The Mall Athens που προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες βασισμένες στην εικονική πραγματικότητα. Έχεις τη δυνατότητα να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια και να ταξιδέψεις σε αυτόν μέσω μιας 360 εμπειρίας που μπορείς να πετάξεις και να ζήσεις την απόλυτη ψευδαίσθηση χωρίς πρέπει και μη, χωρίς όριο!

64824466_431257847461802_8417027905971814400_n

Προκειμένου να το ζήσεις αυτό, θ’ ανέβεις το εκρηκτικό HURRICANE 360. Δεν πρόκειται για ακόμη μία VR εμπειρία, αλλά είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, καθώς συνδυάζει την τεχνολογία VR και το συναρπαστικό συναίσθημα μιας διαδρομής με Roller Coaster. Οι υψηλές τεχνολογίες αιχμής στο μηχανισμό κίνησης, ο σχεδιασμός των γραφικών και ο συγχρονισμός είναι τα τρία βασικά στοιχεία του HURRICANE 360 που θα σε κάνουν να μη θες να κατέβεις και να δοκιμάσεις όλες τις πίστες.

65726994_598978507178119_463238898915475456_n

Μέσα σε 3 μόνο λεπτά έντονης αδρεναλίνης θα βιώσεις την αίσθηση μιας περιστροφής 360 μοιρών ανάμεσα σε 4 διαφορετικές πίστες. Κάθε μία πίστα σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις δύο, τρεις ή τέσσερις περιστροφές 360 μοιρών και πίστεψέ με, είναι πραγματικά εκτονωτικό και άκρως ασφαλές, αφού τα μέλη του χώρου σου εξασφαλίζουν τα απαραίτητα εφόδια που θα χρειαστείς για να ζήσεις την εμπειρία χωρίς κανένα φόβο.

65926413_2041545752819667_6184409862907101184_n

Αν παρ’ όλα αυτά δε θες να το τολμήσεις ή είσαι σκεπτικός, μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του Video Flip. Το Video Flip ζωντανεύει τις εικόνες με τη μορφή ενός βιβλίου! Απόλαυσε 10 δευτερόλεπτα δημοσιότητας, δημιουργώντας ένα σύντομο βίντεο που μετατρέπει τις φωτογραφίες σου σε κινούμενα σχέδια. Οι φωτογραφίες αυτές συνθέτουν το βιβλίο που στο τέλος μπορείς να πάρεις μαζί σου.

66330617_2420163618250049_7629412469609332736_n

Μέσω του χώρου στο The Mall Athens, μπορείς να ενημερωθείς επίσης και για όλα τα ταξίδια που οργανώνει το World Party Traveller και να ρίξεις μια εικονική ματιά στο Museum of Illusions Athens και στο AERODIUM Athens. Μπορείς ακόμη να αγοράσεις προϊόντα τεχνολογία, gadgets και αυθεντικά wearabes και αξεσουάρ Samsung.

Η τιμή για το HURRICANE 360  είναι στα 6 ευρώ, ενώ για το Video Flip στα 4,5 ευρώ. Ο χώρος είναι ανοιχτός κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και κάθε Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μπεις στο www.virtualityathens.gr 

Καλά να περάσεις! 

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: virtualityathens.gr

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!
Read More

Στην Ύδρα ο Μπόνο των U2

Στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνει στην Ύδρα ο αγαπημένος τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος U2, Μπόνο.

Ο τραγουδιστής μαζί με τη σύζυγό του, τα παιδιά του και μερικούς φίλους ταξίδεψαν στην Ύδρα, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν το σπίτι του Λέοναρντ Κοέν και να φωτογραφηθούν στην εξώπορτα.

Ο διάσημος τραγουδιστής μοιράστηκε το στιγμιότυπο των διακοπών του στο Instagram.

Ο λόγος που επισκέφτηκε το ελληνικό νησί

Την καλοκαιρινή φωτογραφία συνόδευσε με τους στίχους του τραγουδιού «Bird on the Wire», ενώ στην ανάρτηση αναφέρει πως πήγαν στο σπίτι του Κοέν για «προσκύνημα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λέοναρντ Κοέν έφυγε από τη ζωή το 2016. Ο καλλιτέχνης είχε αγοράσει ένα σπίτι του 19ου αιώνα στην Ύδρα, το  Σεπτέμβριο του 1960. 

Πηγή Εξωφύλλου: news.sky.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".
Read More

Δέκα ιδέες για θρεπτικά καλοκαιρινά smoothies

Τώρα που ζέστες έχουν «σφίξει» για τα καλά, όλοι επιζητούμε την κατανάλωση πολλών υγρών. Αυτή την ανάγκη μας, καλύπτουν τα smoothies τα οποία, σε αντίθεση με τα milkshakes και τα cocktails, είναι και υγιεινά. Τα smoothies, αποτελούν συνδυασμό φρούτων ανακατεμένα με γιαούρτι ή γάλα στο μπλέντερ και είναι πλούσια σε βιταμίνες, καθώς σε ασβέστιο. 

Το Cosmogony σας προτείνει δέκα καλοκαιρινές ιδέες για θρεπτικά και νόστιμα smoothies.

Smoothie με γεύση σοκολάτας
Θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
φύλλα μέντας
πάγο

img_7842

Smoothie με ροδάκινο
2 ροδάκινα

½ φλιτζάνι γιαούρτι 0-2% λιπαρά με γεύση ροδάκινο
½ ποτήρι γάλα 0-1.5% λιπαρά ή γάλα αμυγδάλου
πάγο

1814104

Smoothie με καρπούζι και μπανάνα
2 φλιτζάνια καρπούζι

1 μικρή μπανάνα
1 φλιτζάνι γιαούρτι 0-2% λιπαρά
¼ ποτηριού χυμό cranberry
πάγο

beverage-cold-delicious-1935946

Smoothie με πεπόνι και καρπούζι
1 ½ φλιτζάνι καρπούζι

1 φλιτζάνι πεπόνι
½ φλιτζάνι γιαούρτι 0-2% λιπαρά
¼ ποτηριού χυμό πορτοκάλι
πάγο

banana-berries-berry-775031

Smoothie με ανανά, mango και δυόσμο
1 mango

1 φλιτζάνι ανανά
1 μικρή χούφτα φύλλα δυόσμου
½ ποτήρι νερό
πάγο

banana-berries-berry-775032

Smoothie με μήλο, μπανάνα και μέλι

1/3 φλιτζάνι γάλα 1,5%
1/2 μήλο
1/3 μπανάνα
1 κ.γ. μέλι
πάγο

maxresdefault-1-2-2-1@2x

Smoothie με μπανάνα και βερίκοκο
1 μπανάνα
1 βερίκοκο
½ ποτήρι γάλα
1 κουταλιά του γλυκού ταχίνι με κακάο
κανέλα
καρύδα
πάγο

smoothies_spring_680_4-3

Smoothie με μπανάνα, φράουλα και μπισκότο
½ ποτήρι γάλα

½ μπανάνα
6 μικρές φράουλες
1 μπισκότο ολικής άλεσης
πάγο

smoothies_590_2

Smoothie με μπισκότο και παγωτό 
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

1 φλιτζάνι παγωτό της αρεσκείας σας
4 μπισκότα cookies με σοκολάτα, θρυμματισμένα
πάγο

milkshake-mpananas-4

Smoothie με ακτινίδιο και μέλι 
2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο
1 ακτινίδιο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
πάγο

antioxidant-beverage-blended-1869802

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πηγή Εξωφύλλου:www.pexels.com 

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…
Read More

Colour Day Festival 2019 : Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα γεμάτο χρώμα

Χρώματα, μουσική, χαμόγελα ζωγραφισμένα με κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, μπλε! Μια ατμόσφαιρα χρωματιστή, ένα στάδιο κατάμεστο από ανθρώπους με όρεξη να ζήσουν λίγες ώρες μακριά απ’ το γκρίζο και το τσιμέντο! Οι καλλιτέχνες έδιναν τον παλμό και ο κόσμος με κάθε ρίψη χρώματος γέμιζε τον αέρα με τις δικές του ζωγραφιές.

Το Cosmogony βρέθηκε και φέτος στο Colour Day Festival και κατέγραψε συναισθήματα, διαθέσεις και ένα κοινό που κουνιόταν στον ρυθμό των τραγουδιών και των χρωμάτων.

DSC_0711

DSC_0717

DSC_0760

DSC_0740

DSC_0720

DSC_0722

DSC_0723

DSC_0743

DSC_0751

DSC_0707

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για ένα φεστιβάλ που σκορπίζει χρώματα, διάθεση και συναισθήματα.

Η ζωή είναι ωραία, χρωμάτισέ την και χόρεψε στον ρυθμό της! #colourdayfestival2019

Πηγή εικόνων: Αρχείο Κωνσταντίνα Ροϊδοπούλου

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!
Read More

Cap Cap : The ’90s experience!

Το σούπερ ιδιοφυές μυαλό των ιδιοκτητών του γνωστού σε όλους μας μαγαζιού με τα υπέροχα γλυκά Cap Cap μετέτρεψε το χώρο του στο Αιγάλεω στην απόλυτη εμπειρία από την εποχή των ’90ς και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ!

65732312_644363406039483_6450408453247598592_n

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ποντικού με τον Γαλάζιο Φιόγκο, ο Cap Cap παρουσιάζει από την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο κατάστημα του Αιγάλεω, ένα αφιέρωμα έξω από τα παραμύθια, εμπνευσμένο από τη “φανταστική” δεκαετία του ’90! Στα χρόνια της “Ντόλτσε Βίτα”, όταν ακόμα δε νιώθαμε “Δυο Ξένοι”, ζούσαμε στο “Ρετιρέ”, πίναμε “Πρωινό Καφέ” και βγαίναμε με τους “Απαράδεκτους” φίλους μας στο μπαρ του Λαμόγια. Τα ποπ φαινόμενα της δεκαετίας του ’90 γίνονται γλυκιές και αλμυρές λιχουδιές, καθώς και ροφήματα και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στο νέο αφιέρωμα του Cap Cap, που θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Ιουλίου!

65517303_2277533328995083_7120134665196797952_n

65834769_395856744388110_2463847408560242688_n

65745752_321401632138678_3215510936408293376_n

Οι αγαπημένες μας σειρές “Απαράδεκτοι”, “Κωνσταντίνου και Ελένης”, “Ντόλτσε Βίτα”, “Δυο Ξένοι” και πολλές άλλες διακοσμούν το διώροφο μαγαζί, καθώς και έχουν προστεθεί στο μενού φαγητά και γλυκά που μας θυμίζουν την εποχή που ήμασταν μικρούλια. Σπανακόπιτα της Δεβόρας της υπηρέτριας του Ζάχου Δόγκανου, η κλασική μπόμπα που τρώγαμε όλοι στα πάρτυ, το υπέρτατο τσις με πατάτες από τα Goody’s. Το Banana Split με τις τρεις μπάλες παγωτό, ο ανανίας της Ματίνας και φυσικά διάφορα ποτά, όπως το Ατόφιο Χρυσάφι της Καιτούλας της Γαρμπή, τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι, λιωμένο παγωτό, δηλαδή το κλασικό milkshake σοκολάτα-βανίλια που πίναμε τότε.

65545263_2592273827457770_6353811778312339456_n

65318125_377912099525976_91661461159411712_n

65446079_531394764061899_4379409243552350208_n

65764463_351254992205041_4326218448708304896_n

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και η ανάλογη μουσική. Από Σάκη Ρουβά μέχρι Άντζυ Σαμίου. Τραγούδια της εποχής ακούγονται όλη την ώρα στο κατάστημα και πολύ απλά δε θες να φύγεις μέχρι να κλείσει. Μια εμπειρία που θα σε φέρει πίσω σε εποχές αξέχαστες, όταν ήμασταν μικρά, άμαθα και ζούσαμε ανέμελα κάθε στιγμή χωρίς προβλήματα.

Αξίζει να το επισκεφτείς μέχρι τέλος Ιουλίου και δε θα χάσεις!

Φυσικά, έχει και γωνιά που μπορείς να αγοράσεις διάφορα προϊόντα από τις εκπομπές εκείνης της εποχής. Και προφανώς και πήρα ΤΗΝ κούπα Friends και προγραμματίζω να πάω μόνο και μόνο για να αγοράσω και τη γνωστή κορνίζα που κοσμούσε την μωβ πόρτα της Μόνικα και της Ρέιτσελ!

65386057_420504988542782_7838650928239476736_n

65509828_2317381525021615_4410783318224666624_n

65755415_422796955242199_2019315591889813504_n

65518458_366052100775647_7621979783890468864_n

Πηγή Εξωφύλλου: Facebook – Cap Cap

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!
Read More

Beyond Meat: Ένας θησαυρός από 100% φυτικό κρέας στο πιάτο σας

Και επιτέλους κατέφθασε στην Ελλάδα το Beyond Meat! Το πρώτο φυτικό κρέας… Καλά άκουσες, ένα απόλυτα φυτικό κρέας. Τα συστατικά του δεν μοιάζουν σε τίποτα απολύτως με το μοσχαρίσιο κρέας, όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε όψη, υφή και γεύση σε σχέση με το παραδοσιακό μοσχαρίσιο κρέας.

foto

Είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη όταν οι επίσημοι διανομείς της beyond meat για όλη την Ελλάδα που ακούν στο όνομα Foodelco.gr μας παρουσίασαν και μας πρόσφεραν με πολύ αγάπη αυτήν την καινοτομία στην γαστρονομία του κρέατος. Η πρώτη του περιοδεία έγινε στο Burger Fest που διεξήχθη πρόσφατα. Και λέω επιτέλους γιατί από τη στιγμή που το δοκίμασα ανυπομονώ να το εντάξω στις διατροφικές μου συνήθειες.

Θα έλεγα πως αρκεί μόνο μια φορά να το δοκιμάσεις για να το αγαπήσεις!

Προσωπικά δεν γνώριζα για το συγκεκριμένο φυτικό κρέας, όταν όμως έμαθα για αυτό, επισκέφθηκα το περίπτερο της έκθεσης που το φιλοξενούσε. Με δισταγμό στην αρχή (θα είμαι ειλικρινής), όμως παράλληλα με ένα αίσθημα ενθουσιασμού να με κυριεύει,  δοκίμασα επιτέλους αυτό το πολλά υποσχόμενο μπέργκερ από 100% φυτικό κρέας. Όταν το είδα δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να το ξεχωρίσω από ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Χρώμα…υφή…όψη…όλα έμοιαζαν ίδια. Σαν πρώτη εντύπωση μου κέντρισε το ενδιαφέρον, το μόνο που έμενε, για να περάσει στην οντισιόν με ένα τρίτο «ΝΑΙ» ήταν μόνο να το γευτώ. Έτσι και το έκανα, μόλις δοκίμασα την πρώτη μπουκιά, ενθουσιάστηκα…χρειάστηκε να το φάω με μονομιάς για να πειστώ ότι αυτό που γεύομαι δεν είναι άλλο παρά ένα μπέργκερ από φυτικό κρέας το οποίο δεν είχε ίχνος μοσχαρίσιου κρέατος.

«Δίνει κατά 97% την αίσθηση, γεύση και επίγευση από κιμά, όπως είναι το κανονικό κρέας»

Beyond Burger Hero Brick

Beyond Burger Half

Beyond Burger cooked in hand brick background.

Επίσημοι διανομείς στην Ελλάδα: Foodelco.gr

Θα μου πεις όμως φίλε μου αναγνώστη και φίλη μου αναγνώστρια, τι είναι το φυτικό κρέας;

Εδώ είμαι για να στα πω όλα. Όχι για να σε πείσω, είμαι σίγουρη ότι θα πειστείς μόλις γευτείς την πρώτη μπουκιά.

Και φυσικά όταν πρόκειται για οτιδήποτε καινούριο νιώθουμε την ανάγκη να γνωρίζουμε έγκυρες πληροφορίες από πηγές και ανθρώπους εξειδικευμένους στον τομέα αυτό.

Για αυτό λοιπόν, έχουμε την τιμή να μας μιλούν για το Beyond Meat και κατ’ επέκταση Beyond Meat Burger στο οποίο δοκίμασα το φυτικό αυτό κρέας, οι επίσημοι διανομείς αυτής της φρέσκιας, νόστιμης και πάνω από όλα υγιεινής ιδέας και στη χώρα μας. Η επίσημη έδρα τους είναι στην Αθήνα, και θα τους βρείτε στην επίσημη σελίδα τους, Foodelco.gr.

Συζητώντας μαζί τους, συνειδητοποίησα ότι το Beyond Meat, στα ελληνικά φυτικό κρέας, κρύβει έναν θησαυρό τεράστιας διατροφικής αξίας και μια ευρύτερη φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίχτηκε το συγκεκριμένο φυτικό κρέας.

Beyond Burger on Grill

Διατροφική Αξία

Πρόκειται για ένα φυτικό κρέας που αποτελείται από τα τέσσερα βασικά συστατικά από τα οποία προέρχεται το κανονικό κρέας με τη μόνη διαφορά ότι το Beyond Meat βρίσκει ακριβώς αυτά τα συστατικά όπως πρωτεΐνη, λίπος, ιχνοστοιχεία και νερό, από το φυτικό βασίλειο.

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, χαμηλό σε υδατάνθρακα, λιγότερες θερμίδες…κορίτσια φάτε άφοβα, καθόλου κακή χοληστερόλη με ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλάτι (1.0 g ανά 100 g) και λιγότερο λίπος.

Comparison Table

Ειδικότερα είναι:

-Gluten Free δηλαδή χωρίς γλουτένη

-Soya Free δηλαδή χωρίς Σόγια

-100% Vegan για όσους δεν τρώνε τίποτα ζωικό

-Δεν περιέχει καθόλου GMO’s αυτό σημαίνει ότι δεν περιέχει τίποτα από χημικά

-Το προϊόν είναι Halal, είναι το κρέας που τρώνε οι Άραβες

Έδρα του συγκεκριμένου προϊόντος αποτελεί το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας. Βρίσκεται σε όλο τον πλανήτη, ενώ η Ευρώπη το υποδέχθηκε το Φεβρουάριο και το υιοθέτησαν όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι το 2020 θα λαμβάνουν χώρα εργοστάσια παντού. Στην Ευρώπη το εργοστάσιο έχει έδρα στην Ολλανδία.

Εκτός από την τεράστια διατροφική του αξία, προσφέρει πολλά οφέλη και για το περιβάλλον. Σχετική έρευνα ανάλυσης του κύκλου της ζωής που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Michigan συνέκρινε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις παρασκευής 113,5 gr Beyond Burger και 113,5 gr κλασικού Αμερικανικού Μοσχαρίσιου Burger. Η έρευνα κατέληξε ότι το Beyond Burger χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερο νερό, λιγότερη γη δίνοντας λιγότερες εκπομπές αέριων του θερμοκηπίου και απαιτεί λιγότερη ενέργεια από το κλασικό μοσχαρίσιο Burger.

Beyond Burger raw platter

Ωστόσο δεν λείπουν και τα βραβεία. Το Beyond Meat διακρίθηκε και κατέκτησε το Χρυσό βραβείο «Most Innovative Frozen or Chilled Food» στη Μέση Ανατολή.

Και αν σου έλεγα ότι το Beyond Meat είναι και στο χρηματιστήριο; Άκου! Την 1η Μαΐου το φυτικό κρέας μπήκε στο χρηματιστήριο. Την πρώτη μέρα η προσφορά που έδωσαν οι αρμόδιοι για να μπει ανερχόταν στο ποσό των 350.000.000$, ενώ το ίδιο το χρηματιστήριο έδωσε στο Beyond Meat προκειμένου να το καλωσορίσει το ποσό των 1,2.000.000.000$, το οποίο λίγο αργότερα δεκαπλασίασε σχεδόν την αξία του φτάνοντας στα 9.000.000.000$.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρώτοι μέτοχοι που έδωσαν χρήματα και πίστεψαν στην επιτυχία αυτού του προϊόντος είναι ενδεικτικά οι Leonardo DiCaprio. ο οποίος είναι ηθοποιός και ακτιβιστής, ο Bill Gates και οι Co-Owner του Twitter.

foto4

Πού μπορείς να το δοκιμάσεις;

Εντός 15 ημερών θα πωλείται σε exclusive super market, στα Βιολογικά super market και σε vegan super market. Η Beyond Meat βγάζει μπέργκερ, το οποίο αφού το αγοράσεις μπορείς εύκολα στο τηγάνι σου να το μετατρέψεις σε κιμά και να δημιουργήσεις φαγητά ακολουθώντας όποια συνταγή επιθυμείς, σαν να μαγειρεύεις κιμά από μοσχαρίσιο κρέας και μέχρι το 2020 θα διατίθενται σε λουκάνικο, κιμά και μπέικον. Για περισσότερες πληροφορίες και σημεία πώλησης ανέτρεξε στην επίσημη ιστοσελίδα Foodelco.gr.

Packshot Retail Beyond Burger

Είναι σίγουρα ένα μπέργκερ που απευθύνεται σε όσους είναι vegan, όμως μην πέσεις στην παγίδα, δεν είναι προϊόν vegan όμως είναι ένα προϊόν 100% plant based βασισμένο σε φυτικό κρέας. Απευθύνεται σε αθλητές, σε κρεατοφάγους που αναζητούν την ίδια διατροφή με χαμηλότερα λιπαρά και μεγάλη απήχηση έχει σε ανθρώπους με διατροφικούς περιορισμούς (καθόλου διατροφική χοληστερόλη), ειδικά για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι για όλη τους τη ζωή στερούνται τόσα φαγητά βασισμένα στο κρέας, σίγουρα είναι ένα δώρο στην διατροφική τους καθημερινότητα.

Είναι ένα κρέας που θα φας χωρίς να νιώθεις τύψεις ότι πάλι δε ξεκίνησες δίαιτα, ένα κρέας που θα σου χαρίσει την ίδια απόλαυση που θα σου χάριζε το κλασικό μπέργκερ. Είναι ένα φυτικό κρέας που όταν το τρως το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί και το περιβάλλον θα σε ευχαριστεί για το μικρό, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό λιθαράκι σου στην μείωση της επιβάρυνσής του και εξοικονόμησης νερού, γης και εκπομπής αέριων του θερμοκηπίου.

 ARGIROUPOLEOS 21 – 23/ ARGIROUPOLI

 info@foodelco.gr

  BEYOND MEAT DISTRIBUTION GREECE

 BEYONDMEATDISTRIBUTIONGR 

Μάνια Σπαθάκη

About Μάνια Σπαθάκη

Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νάουσα Ημαθίας. Ως παιδί της επαρχίας, από μικρή λαχταρούσε να ζήσει στη μεγαλούπολη της Θεσσαλονίκης. Έτσι και μένει στη Θεσσαλονίκη εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς φοιτούσε στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ΑΠΘ, από το οποίο και πριν λίγους μήνες αποφοίτησε. Αυτή την στιγμή υλοποιεί το μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή, καθώς δύο από τα χαρακτηριστικά που την διακρίνουν είναι αυτά της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης. Στον ελεύθερό της χρόνο, της αρέσει να μοιράζεται τις σκέψεις της μέσω της αρθρογραφίας και να γράφει παιδικά παραμύθια. Μια πτυχή του εαυτού της λέει πως αγαπάει τα ρούχα και τη μόδα, της αρέσει να τραγουδάει και να βλέπει ταινίες.
Read More

Τι έγινε στο Cocktail Party του Colour Day Festival;

Η αντίστροφη μέτρηση για το Colour Day Festival έχει ήδη ξεκινήσει και την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 πήραμε μια πολύ μικρή γεύση για αυτό που θα ακολουθήσει στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας.

Στο Cocktail Party που πραγματοποιήθηκε στο Momix έδωσαν το παρόν οι καλλιτέχνες που θα μας διασκεδάσουν με τις μουσικές τους επιλογές στο ΟΑΚΑ, επώνυμοι φίλοι τους και πλήθος κόσμου που ήρθε για να τους απολαύσει από κοντά.

Ανάμεσα στα happenings της βραδιάς, ήταν και η δημιουργία του πρώτου Colour Day Cocktail, ενώ δεν έλειπαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτυ τα αστεία και τα πειράγματα.

Χαμόγελα, όμορφες στιγμές, μουσική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα ήταν όλα όσα χαρακτήριζαν τη συγκεκριμένη βραδιά.

Το επόμενο ραντεβού μας ?
Σε λίγες μέρες… στο ΟΑΚΑ!

Δείτε τους λαμπερούς καλεσμένους:

6710cad9-25c3-4e51-83f5-61608dcdb197

19770551-7794-4aba-8f85-bb8b00910afb

74d220aa-1d98-469a-b95b-988a2c46815b

395f765d-60dd-47d0-b8a1-39cfb7e37206

892f333f-3f7e-4a90-9c01-93f1a5933d55

0e0f4954-6497-4353-b970-9ec28ed0c771

7a444c21-24b4-459a-a24d-40908a1fcf65

e4bf1e6d-dc25-479c-849d-6a022ffcfbbd

d5e06fd4-6e2b-49c8-822c-a3b527948e8a

2575fc1d-4a96-437a-b926-0c805b09f43d

8d1cdcac-fb32-43ce-af1f-8df8551c056b

4f2ea86e-5297-4076-9760-249a77bbbc42

b5d42067-c2cd-4e16-8777-4611f99bd574

e586707e-9251-4308-a96d-21a9d3abb3bf

ea5b0a9f-a625-4945-840a-d1e5bee47e49

Read More

Θα ήθελες να είχες ένα σαλόνι ακριβώς όπως ήταν στα «Φιλαράκια»;

Έχω πάθει ένα πανικό αυτή τη στιγμή, καθώς η ΙΚΕΑ προωθεί κάτι φανταστικό, κάτι ιδιοφυές, κάτι δαιμονικά έξυπνο. Ποιο είναι αυτό; Στο νέο της κατάλογο λανσάρει τρία σαλόνια από αγαπημένες επιτυχημένες σειρές, με την ονομασία «The Real Life Series». Γιατί έχω πάθει πανικό; Γιατί το μόνο που έχω καταφέρει να αγοράσω που να μοιάζει έστω και λίγο με τα “Φιλαράκια” είναι 2 θήκες κινητού που η μία έχει διάφορες ατάκες κι η άλλη τη μοβ την πόρτα με την κορνίζα πάνω (πόσο αξιολύπητη πια). 

Για να μη συνεχίσω να κλαίγομαι, γιατί ήθελα να αγοράσω και κούπα «Central Perk» για να νομίζω ότι πίνω καφέ στην ομώνυμη καφετέρια, ας δούμε τι ακριβώς λανσάρει η ΙΚΕΑ.

Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων λοιπόν δίνει τη δυνατότητα σε όποιον μπορεί και θέλει, να ανακαινίσει το σαλόνι του και να το μετατρέψει καρμπόν όπως εκείνα των Friends, του Stanger Things και των Simpsons. 

Να σημειωθεί πως η ΙΚΕΑ, προκειμένου να μην έχει μπλεξίματα με τα δικαιώματα, ονόμασε το κάθε σαλόνι με διαφορετική αλλά και σχετική ονομασία. Δηλαδή των Simpsons το ονόμασε δωμάτιο για την οικογένεια, των Friends δωμάτιο για συγκάτοικους και του Stranger Things, δωμάτιο για όλους.

Βέβαια καλά όλα αυτά, αλλά όπως θα δείτε και παρακάτω, δεν είναι ας πούμε και τόοοοσο εύκολο να αγοράσετε τα σαλόνια, αφού οι τιμές είναι ολίγον τι τσιμπημένες. Παρ’ όλα αυτά, η ιδέα παραμένει έξυπνη και πραγματικά όποιος καταφέρει να αγοράσει πιστά ένα από τα τρία σαλόνια ας με καλέσει για ένα καφέ βρε αδερφέ!

friends-2

friends1

simpsons

simpsons1

strangerthings

strangerthings1

Πηγή Εξωφύλλου: www.ikea.com

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!
Read More

Ποιόν υποδύθηκες σήμερα;

3,2,1 και… πάμε! Η αυλαία σηκώθηκε και μια ακόμη μέρα ξεκίνησε με εσένα να πετάς το σεντόνι απ’ το κρεβάτι και να λες.. πάμε πάλι! Ο ήλιος βγήκε στον ουρανό και εσύ ξεκινάς να γυρίζεις τις σκηνές στην δική σου παράσταση. Οι ρόλοι σου; Πολλοί. Άντρας, γυναίκα, φίλος, φίλη, σύντροφος, επαγγελματίας, φοιτητής, μαμά, μπαμπάς, αδερφός, αδερφή και πάει λέγοντας. Οι ρόλοι δεν τελειώνουν μιας και αναλόγως του ποιον έχεις απέναντί σου, παίζεις το αντίστοιχο πρόσωπο. Εκείνο που σχεδόν κανένας όμως δεν σου ζητάει να είσαι, είναι ΕΣΥ. Η προσωπικότητά σου και η αυθεντικότητα του να είσαι άνθρωπος.

Σε έχουν συνηθίσει ν’ ανταποκρίνεσαι άψογα ή σχεδόν άψογα στον εκάστοτε ρόλο, οπότε πρέπει και να τον εκπροσωπείς επάξια. Ποιος λέει όμως το τι πρέπει; Και γιατί να υπάρχει πρέπει; Οι άνθρωποι που έχουμε στην ζωή μας αποτελούν μέρος του ποιοι είμαστε και του πως διαμορφωνόμαστε. Αντί λοιπόν να διαμορφώσουν εκείνοι εσένα, τι θα έλεγες να σχημάτιζες εσύ τον περίγυρό σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχεις διπλά σου, όσους δεν σου ζητάνε να είσαι τίποτα παραπάνω από «ΕΣΥ»; Εκείνους που θα περιμένουν να ξυπνήσεις το πρωί και να τους μιλήσεις με λόγια που δεν είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, αλλά που μιλάνε ουσιαστικά, με αλήθειες που τις νιώθεις και τις εκφράζεις.

antique-black-and-white-blur-698324

Πολλές φορές, επωμιζόμαστε το φορτίο του να είμαστε όπως περιμένουν οι άλλοι να είμαστε, χωρίς να σκεφτούμε τον εαυτό μας και τι πραγματικά επιθυμεί. Και έτσι οι καταστάσεις διαιωνίζονται και όταν πλέον δεν αντέχουμε άλλο, ξεσπάμε κάνοντας κακό τόσο στον εαυτό μας, όσο και στους υπόλοιπους που λόγω της καθυστερημένης έκφρασής μας, δεν καταλαβαίνουν την έκρηξή μας.

Το καλύτερο για τον εαυτό μας, είναι η τοποθέτηση πλαισίων, μέσα στα οποία θα κινούνται οι άνθρωποι που αγαπάμε και μας αγαπούν. Τα πλαίσια αυτά βάζουν στην κορυφή την ελευθερία έκφρασής μας, την ελευθερία του να είμαστε ο εαυτός μας και να φτιάχνουμε την προσωπικότητά μας βάσει των θέλω μας, κι όχι των επιταγών των άλλων. Σίγουρα θέλει δουλειά, δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Και όταν σιγά σιγά θέσουμε αυτό το σχέδιο σε εφαρμογή, θα συμβούν δυο πράγματα. Θα είμαστε οι άνθρωποι που πραγματικά νιώθουμε και θα μείνουν δίπλα μας αυτοί που θέλουν την αυθεντικότητά μας, κι όχι τον ρόλο που συνηθίζαμε να παίζουμε. Και αντί για την αυλαία κάθε πρωί, θα σηκώνεται η προσωπικότητά μας που θ’ αδράξει την ημέρα!

Πηγή Εξωφύλλου: www.pexels.com 

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!
Read More
Load More