Αντίστροφη μέτρηση για την 3η Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων – IUF

Η τρίτη Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων – IUF στην Ελλάδα είναι γεγονός. Η ομάδα της IUF σε προσκαλεί για μία δυναμική εμπειρία αλληλεπίδρασης με πανεπιστημιακούς εκπροσώπους από περισσότερα από 35 Πανεπιστήμια και Κολλέγια από όλη την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Γιατί όμως να επισκεφτείς την IUF;

35+ Πανεπιστήμια από 10 χώρες της Ευρώπης

Έλα σε επαφή με πολλά Πανεπιστήμια από τουλάχιστον 10 χώρες και μάθε για πάνω από 3.000 εκπαιδευτικά προγράμματα (Bachelor, Masters, MBA και PhDs) από τους ίδιους τους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων. Η Λίστα Εκθετών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μαθητής ή Φοιτητής

Θέλουμε να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες και στους δύο. Στόχος μας είναι η παρουσίαση των επιλογών που έχει ένας μαθητής ή φοιτητής στην μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία του και η επιλογή του καλύτερου για αυτόν εκπαιδευτικού προγράμματος/σχολή φοίτησης. Είτε είσαι μαθητής Λυκείου είτε φοιτητής ή απόφοιτος που ψάχνεις το επόμενο σου βήμα η IUF έχει να σου προσφέρει πολλά.

Σεμινάρια και Παρουσιάσεις

Παρακολούθησε χρήσιμες ομιλίες από εκπροσώπους πανεπιστημίων και την Orientum. Μπορείς να βρεις ομιλίες ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού περιεχομένου.

Ψυχομετρικά τεστ και συμβουλευτική

Πραγματοποίησε ψυχομετρικά τεστ με την ευγενική χορηγία της Orientum που μπορούν να σε βοηθήσουν να χαράξεις το κατάλληλο για εσένα ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μονοπάτι. Επίσης δοκίμασε τη δωρεάν συμβουλευτική για τη συγγραφή αιτήσεων για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα από την EDMUNDO.

Χρειάζεσαι υποτροφία;

Ο καθένας θα ήθελε να συμμετάσχει στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα των ονείρων του. Μέσα από την IUF μπορείς να μάθεις περισσότερα για τις διαθέσιμες υποτροφίες και οικονομικές διευκολύνσεις. Μάθε από αυτούς το έχουν ζήσει Γνώρισε Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε εξωτερικό και Ελλάδα και μάθε από την εμπειρία τους. Έπειτα ρώτα στοχευμένες ερωτήσεις στα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν και πάρε μόνο την ουσία.

Οι καλύτερες επιλογές

Μαζί μας θα είναι τρία από τα top πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στον κόσμο. Το Trinity College Dublin, Trinity Business School της Ιρλανδίας, το UCN – University College of Northern Denmark της Δανία και το University of Groningen της Ολλανδίας. Μήπως θα ήθελες να ήσουν σε κάποιο από αυτά;

Περιμένουμε να σε γνωρίσουμε!

Είσαι στην Θεσσαλονίκη; Τότε θα μας βρεις στις 8 Φεβρουαρίου στο Μακεδονία Παλλάς από τις 13.00-18.00.

Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα θα μας βρεις στις 9 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 14.00 μέχρι τις 19.00.

Κάνε την αίτηση σου ΔΩΡΕΑΝ και ανακάλυψε τις επιλογές σου.

  IUF 

IUF – Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων

IUF Greece

Read More

Blue Monday : Η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου είναι εδώ

Κακά τα ψέματα η Δευτέρα δεν είναι και η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας.

Όπως και να το κάνουμε, δε μπορεί να συναγωνιστεί την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Ξέρεις ότι ξεκινάει καινούρια βδομάδα και ήδη απελπίζεσαι στην ιδέα πως θα περάσουν οι μέρες. Πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς για να προλάβεις το πρωινό μάθημα στη σχολή που όλως τυχαίως το έχουν προγραμματίσει στην αρχή της εβδομάδας το άγριο χάραμα. Πρέπει να πας στη δουλειά και να κάνεις υπομονή μέχρι να φτάσει το ρεπό σου. Πρέπει να κάνεις πράξη το «από Δευτέρα ξεκινάω διατροφή και γυμναστήριο», που μεταξύ μας βέβαια, σπάνια η υπόσχεση γίνεται πραγματικότητα. 

Αν λοιπόν δε σου φτάνουν όλα αυτά και εξακολουθείς να νιώθεις υποτονικά και μελαγχολικά, τότε να ξέρεις ότι υπάρχει εξήγηση. Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου πρέπει να επιβιώσουμε από την  περίφημη Blue Monday. Πρόκειται την ημέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν μια βαριά μελαγχολία, κοινώς τα βλέπουν όλα μαύρα. 

Πώς προκύπτει όμως αυτή η αλλόκοτη θεωρία; 

Κάνοντας μια αναδρομή στα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, μια διαφημιστική εταιρία στη Μεγάλη Βρετανία ανέλαβε να σχεδιάσει μια καμπάνια για το ταξιδιωτικό γραφείο Sky Travel. Το σκεπτικό της διαφήμισης επικεντρώθηκε στο να ορίσουν μια ημερομηνία ως την πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου, ώστε να πείσουν το κοινό να κλείσει τις διακοπές του άμεσα και να διώξει κάθε ίχνος στενοχώριας.

Αν και πολλοί το εκλαμβάνουν ως έναν πιασάρικο τρόπο διαφήμισης, ένας ψυχολόγος προσπάθησε να μπει στα άδυτα της μαθηματικής επιστήμης και να εξηγήσει επιστημονικά τον ορισμό της 21ης Ιανουαρίου ως την απόλυτη ημέρα της μελαγχολίας. 

Ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Κλιφ Αρνάλ ανακοίνωσε το 2005 έναν μαθηματικό τύπο για να βρει ποια είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα το χρόνου και κατέληξε στην τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου. 

Οδηγήθηκε στο συμπέρασμα, συνδυάζοντας τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν, τα οποία πρέπει να περιμένουμε για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Ο μαθηματικός τύπος του Αρνάλ συντίθεται από έξι παράγοντας, τον καιρό (W), τα έσοδα (D), τα χρέη (D), το χρόνο από τα Χριστούγεννα (T), το χρόνο από την αποτυχία υλοποίησης των αποφάσεων για το νέο έτος (Q), τα χαμηλά επίπεδα κινήτρων (M) και την ανάγκη για δράση (Na).

Και έτσι προέκυψε η Blue Monday…

Αλλά μην πτοείσαι και μη σκας, σκάσε ένα χαμόγελο και κατέρριψε το μύθο της!

Πηγή Εξωφύλλου: initiatives.provost.uci.edu 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".
Read More

Η αγαπημένη σου στιγμή μέσα στην ημέρα

Λένε πώς ό, τι μας κάνει να χαιρόμαστε, ό, τι μας ανεβάζει τη διάθεση, πρέπει να το κάνουμε πιο συχνά. Ένα απ’ τα moto μου είναι: Spot the happiness and make it yours!

Και με αυτό εννοώ πολύ απλά ότι πρέπει να βοηθάμε τον εαυτό μας να είναι χαρούμενος. Όπως η καθημερινότητα μας παρασύρει με τις υποχρεώσεις, τους προβληματισμούς και τα άγχη της, έτσι και εμείς ας την αντισταθμίσουμε με μικρές στιγμές ευτυχίας, χαράς, ανακούφισης.

Ρωτήσαμε αναγνώστες του Cosmogony, καθώς και τους ίδιους μας τους αρθρογράφους, ποια είναι η καλύτερη στιγμή μέσα στην ημέρα τους και μας απάντησαν τα εξής:

‘’Η ώρα του ηλιοβασιλέματος ή το να είσαι με παρέα σε ένα όμορφο μέρος, με μια κούπα ζεστό καφέ το χειμώνα ή ένα κοκτέιλ στην παράλια το καλοκαίρι και να το απολαμβάνεις’’ – Αθηνά

‘’Η στιγμή της συνάντησης όλης της οικογένειας στο σπίτι’’ – Νεφέλη

‘’Όταν ξυπνάς το πρωί και ξεκινά η μέρα σου με τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα’’ – Μάνια

‘’Η καλύτερη στιγμή είναι όταν γυρνάς σπίτι, βάζεις τις πιτζάμες, κρασί και χουχουλιάζεις’’ – Μαίρη

‘’Όταν έχεις τελειώσει όλες τις υποχρεώσεις σου, γυρνάς σπίτι, κάνεις μπανάκι και διαβάζεις το βιβλίο σου’’ – Αγγελική

03_how_start_book_club_reading_list_petrunjela

‘’Η ώρα που γυρνάς απ’ τη δουλειά, βάζεις ράδιο στο τέρμα και απολαμβάνεις την διαδρομή’’ – Μαρία Π.

‘’Ο απογευματινός καφές με την παρέα μου στο στέκι μας’’ – Κώστας

original

‘’Το βράδυ όταν κάθομαι στον καναπέ και βλέπω τηλεόραση μαζί με φαγητό’’ – Άρης

‘’Ένας περίπατος στον Φλοίσβο’’ – Χρήστος

‘’Την ώρα που γυρίζω από δουλειά, βάζω ράδιο και τραγουδάω τα τραγούδια’’ – Μαρία Κ.

‘’Το βράδυ, οι στιγμές πριν κοιμηθώ’’ – Ελίνα

Κάθε ένας από εμάς, έχει τη δική του ή τις δικές του προσωπικές στιγμές, εκεί όπου νιώθει όμορφα, ευχάριστα συναισθήματα και που τελικά είναι απ’ αυτές τις συνήθειες που τις θυμάσαι και θέλεις πάντοτε να επαναλάβεις. Ένα μήνυμα λοιπόν από εμένα προς όλους εσάς: Να προσέχετε τους εαυτούς σας, ν’ αγαπάτε εσάς και να ζείτε όμορφα τη ζωή σας!

Το μόνο που έχουμε είναι χρόνος… Και είναι αρκετός για να ζήσουμε καλά!

Πηγή Εξωφύλλου: www.lifehack.org 

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!
Read More

Εξουσία…η τηλεόραση που χειραγωγεί

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας δείχνει να μας εξουσιάζει όλο και περισσότερο ένα μέσο που όταν πρωτοανακαλύφθηκε, δεν πίστευε ποτέ κανένας ότι μπορεί να χειραγωγήσει. Και ναι, φυσικά μιλάμε για την τηλεόραση. Όταν μπήκε για πρώτη φορά στα σπίτια, έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά στον πολιτισμό, την επικαιρότητα και την πρόοδο. Προβάλλονταν οι ειδήσεις, ενώ τα προγράμματα ψυχαγωγικού περιεχομένου ήταν ελάχιστα και συνήθως μια φορά την εβδομάδα. Το θέατρο απέκτησε κοινό από το σπίτι, καθώς είχαν καθιερωθεί στην τηλεόραση μέρες θεάτρου. Όσο για τις ταινίες, παίζονταν οι κλασικές παλιές ταινίες που όλοι αγάπησαν, φτιαγμένες από ανθρώπους με αστείρευτο και πηγαίο ταλέντο, ανθρώπους αυτοδίδακτους και μη.

quest_759

Εποχές της απόλυτης αγνότητας και δόξας για την τηλεόραση. Εποχές που ξεθώριασαν στο χρόνο. Γιατί είναι γεγονός πως κάθε ανακάλυψη που έκανε ο άνθρωπος για το καλό του, ο ίδιος ο άνθρωπος την έστρεψε εναντίον του. Διανύουμε μια περίοδο της τηλεόρασης της απόλυτης ένδειας. Δηλαδή είναι προτιμότερο να κοιτάς τον τοίχο απέναντί σου παρά να βάζεις τηλεόραση. Συνήθως όταν μια χώρα βιώνει οικονομική δυσπραγία γίνεται όλο και πιο φτωχή και στους υπόλοιπους τομείς, κοινωνικο-πολιτισμικούς.

Έτσι ανοίγεις την τηλεόραση και αρχίζει το “α μπε μπα μπλομ” από κανάλι σε κανάλι, από την αρχή μέχρι το τέλος και τούμπαλιν. Βλέπεις να κυριαρχούν σε όλα τα προγράμματα, άνθρωποι με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, άνθρωποι που δεν σου προσφέρουν κάποια νέα γνώση παρά υποτιμούν τη νοημοσύνη σου. Βλέπεις εκπομπές ριάλιτι και επιβίωσης που το μόνο σκοπό που έχουν είναι δυστυχώς να σε αποχαυνώσουν και να σε κάνουν ένα άβουλο και άκριτο άτομο, που σε μαγνητίζουν σαν τις σειρήνες του Οδυσσέα για να μην βλέπεις, να μην ακούς, να μην καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στον κόσμο. Σαν να σε κρατάνε αλυσοδεμένο σε νιρβάνα για να μην αντιδράς και να σε κάνουν ότι θέλουν. Βλέπεις να σου περνούν μηνύματα που “αυτοί” κάποιοι θέλουν και η γνώμη σου ποτέ δε μετρά και δεν ακούγεται, ή χλευάζεται και προσπερνιέται. Η τηλεόραση, η τηλεόραση μπορεί μέσα σε μια μέρα να σου επιβάλλει τη μόδα. Γιατί θες δεν θες θα το φορέσεις το μποτάκι που είναι… τρέλα μέσα στη μόδα… και ας μην σου πάει καθόλου, δε βαριέσαι, μέσα στη μόδα είναι. Ποιος θα γυρίσει να σου πει “Βάλε αυτό που θέλει η καρδούλα σου και που νιώθεις ο εαυτός σου”.

dreamstime_xl_28537569_Custom

Μα πρέπει να γίνουμε μάζα, όλοι το ίδιο. Μόδα είναι και κάθε ξενόφερτη συνήθεια που την υιοθετεί κάποιος, την προβάλλει και στη συνέχεια το βλέπεις παντού. Σε αυτό σίγουρα δεν φταίει μόνο η τηλεόραση, ευθύνη έχει ο κάθε ένας από εμάς που δεν έχει φροντίσει να ξέρει την ιστορία του και τον πολιτισμό του και σαν μικρό παιδί παρασύρεται και το υιοθετεί. Η τηλεόραση προωθεί το κουτσομπολιό και την κριτική απέναντι στους άλλους, γιατί πρέπει να ασχολείσαι με τους άλλους… Και τη ίδια στιγμή που καταστροφολογεί, δείχνει την τελειότητα, την αψεγάδιαστη ομορφιά, τις ρετουσαρισμένες εικόνες, ακόμη και οι διαφημίσεις, γυρίζει η γυναίκα κουρασμένη από τη δουλειά το βράδυ, αψεγάδιαστη σαν να βγήκε από το ντους πριν λίγο, και βλέπει το σπίτι ακατάστατο, σκοντάφτει στο παιχνίδι του παιδιού της και γελάει με όλη της την καρδιά. Πολύ ωραία εικόνα και συμφωνώ πως πάντα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι, όμως γιατί την αληθινή γυναίκα που είναι η καθημερινότητά της αυτή η διαφήμιση την κοροϊδεύουν και την κάνουν να νιώθει ότι μάλλον αυτή ευθύνεται που δεν αντιδρά σαν τη γυναίκα της διαφήμισης.

Clarity-Way-The-Impact-of-Alcohol-in-the-Movies

Αν σκεφτεί κανείς που είναι τοποθετημένη η τηλεόραση μέσα σε ένα σπίτι θα καταλάβει και την επιρροή που έχει σε εμάς η τηλεόραση. Είναι πολύ σημαντικό να φιλτράρουμε και να σκεφτόμαστε κριτικά τα όσα βλέπουμε στην τηλεόραση. Να χρησιμοποιούμε τη λογική μας και να μην τους αφήνουμε να μας κάνουν “δούλους” μιας εικονικής πραγματικότητας. Τα παιδιά μας, τα πρότυπα τους. Το ιδανικό είναι είτε να κλείσουμε την τηλεόραση, είτε να αλλάξει η τηλεόραση. Ωστόσο επειδή είναι κάπως απόλυτο αυτό, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να συμβουλευόμαστε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που έχουμε σε οτιδήποτε και να κάνουμε και φυσικά όταν βλέπουμε τηλεόραση. Γιατί η δύναμη που έχει η τηλεόραση είναι τόσο μεγάλη που πολλές φορές δεν το φανταζόμαστε…

Πηγή κεντρικής εικόνας: technologyreview.com

Μάνια Σπαθάκη

About Μάνια Σπαθάκη

Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νάουσα Ημαθίας. Ως παιδί της επαρχίας, από μικρή λαχταρούσε να ζήσει στη μεγαλούπολη της Θεσσαλονίκης. Έτσι και μένει στη Θεσσαλονίκη εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς φοιτούσε στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ΑΠΘ, από το οποίο και πριν λίγους μήνες αποφοίτησε. Αυτή την στιγμή υλοποιεί το μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή, καθώς δύο από τα χαρακτηριστικά που την διακρίνουν είναι αυτά της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης. Στον ελεύθερό της χρόνο, της αρέσει να μοιράζεται τις σκέψεις της μέσω της αρθρογραφίας και να γράφει παιδικά παραμύθια. Μια πτυχή του εαυτού της λέει πως αγαπάει τα ρούχα και τη μόδα, της αρέσει να τραγουδάει και να βλέπει ταινίες.
Read More