Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας και black forest

Επειδή νηστίσιμο φαγητό χωρίς νηστίσιμο γλυκό δε γίνεται, είμαστε εδώ για σας δώσουμε τις απόλυτες νηστίσιμες συνταγές για δύο αγαπημένα γλυκά: τάρτα σοκολάτας και black forest! Ακόμα κάθεσαι; Πάρε χαρτί και γράφε. Ή βλέπε τη συνταγή από το σάιτ μας. Ή κάνε screenshot τη συνταγή. Κάνε ό,τι θες ενιγουέι!

Τάρτα σοκολάτας – Υλικά

Για το παντεσπάνι

50 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

85 γραμμάρια αλεύρι

15 γραμμάρια κακάο

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα τρίβουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Τα κάνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μια ώρα. Μετά τη μια ώρα που θα βγάλουμε τη παγωμένη μπάλα, ανοίγουμε το ζυμάρι όσο θα είναι το ταψάκι μας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και βάζουμε το παντεσπάνι σε μια πιατέλα.

Για τη μους

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

125 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι

250 γραμμάρια κουβερτούρα

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ταχίνι, το μέλι και τη σοκολάτα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Τα ενώνουμε και όσο δένουν μεταξύ τους, ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκάλι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, τα ρίχνουμε πάνω από την τάρτα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

57649047_2361403844141865_8201128361087467520_n

Black Forest – Υλικά

Για το παντεσπάνι

 

250 γραμμάρια νερό

1/4 κουταλιά μαγειρική σόδα

20 γραμμάρια κακάο

200 γραμμάρια ζάχαρη

1 βανίλια

100 γραμμάρια σπορέλαιο

λίγο κονιάκ ή λικέρ

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

400 γραμμάρια αλεύρι

μισό πακέτο κουβερτούρα σε κομματάκια

Ζεσταίνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέσα του όλα τα υλικά εκτός του αλευριού και του μπέικιν γιατί αυτά θα τα προσθέσουμε στο τέλος. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Για την κρέμα

500 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη

100 γραμμάρια κακάο

1 βανίλια

200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

λίγο λικέρ ή κονιάκ

γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Βρέχουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι βύσσινο μαζί με τα κομματάκια βύσσινου. Ρίχνουμε την κρέμα που έχουμε χτυπήσει. Για στόλισμα, ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας.

Καλή επιτυχία!

Καλό Πάσχα με υγεία κι ευτυχία σε όλους! 

Πηγή Εξωγύλλου: www.schaer.com 

 

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!
Read More

Παστέλι: Το απόλυτο υγιεινό σνακ!

Προχωράμε δυναμικά στην τρίτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Είμαι σίγουρη πως πολλές φορές έχετε αναζητήσει ένα υγιεινό σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας στην τσάντα σας, στο γραφείο, τη σχολή. Το σπιτικό παστέλι είναι η τέλεια λύση που ναι μεν θα σας χαρίσει θρεπτικά συστατικά, αλλά θα ικανοποιήσει πλήρως τον ουρανίσκο σας. 

Υλικά 

500 γρ. σουσάμι

500 γρ. μέλι

λίγο ξύσμα λεμονιού 

Εκτέλεση

Καβουρδίζετε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μέλι για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνετε η φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα μαζί με το σουσάμι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να ξεκολλήσουν από τον πάτο.

Απλώνετε στο πάγκο σας ένα αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε επάνω το μείγμα και σκεπάζετε με ένα δεύτερο χαρτί. Αρχίστε να πιέζετε με τον πλάστη ώστε να φέρεται το μείγμα σας σε μια ίσια γραμμή και σε ομοιόμορφο πάχος. Μετά από 15-20 λεπτά, αφού το μείγμα σας έχει κρυώσει μπορείτε να κόψετε το παστέλι σας σε μερίδες. 

Ιδανικά φροντίστε να μη δημιουργήσετε χοντρή στρώση ώστε να το απολαύσετε όπως πρέπει.

Ειδικά τώρα στη νηστεία, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το παστέλι για να δοκιμάσετε νέους συνδυασμούς γεύσεων. Δοκιμάστε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή και αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας που σίγουρα θα απογειώσουν το σνακ σας. 

Πηγή Εξωφύλλου: mindovermunch.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".
Read More

Νηστίσιμη πίτσα με άρωμα Ελλάδας!

Προχωράμε στη δεύτερη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η νηστεία καλά κρατεί. Για εσένα που θες να πας στην Ιταλία μόνο και μόνο για να τρως πίτσα όλη μέρα χωρίς καμία ενοχή, σου έχουμε τη λύση. Λέμε ναι στην πίτσα, αλλά όχι στα μικρά απαγορευτικά της νηστείας που σχετίζονται με το κρέας και τα λοιπά του παράγωγα. Μπορείς εύκολα και γρήγορα να απολαύσεις μια πίτσα με άρωμα Ελλάδας. Πάρε χαρτί και στυλό, σημείωσε τα υλικά που θα χρειαστείς και ξεκίνα το μαγείρεμα.

Υλικά

1 πακέτο έτοιμη ζύμη πίτσας

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά του γλυκού chili sauce

Για γαρνίρισμα

1 κρεμμύδι

2 χρωματιστές πιπεριές

Λίγες ελιές

Κάππαρη

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Χτυπάτε τις ντομάτες και ρίχνετε μέσα τον πελτέ και την chili sauce μαζί με το σκόρδο. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα λαχανικά (σε ροδέλες τα κρεμμύδια, σε κυβάκια τις πιπεριές και φυσικά μη ξεχάσετε τις ελιές).

Παράλληλα προθερμένετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Απλώνετε την έτοιμη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί, γαρνίρετε με την κόκκινη σάλτσα για να χτίσετε τη βάση της πίτσας. Πασπαλίζετε πάνω στη σάλτσα το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Στη συνέχεια ρίχνετε διάσπαρτα πάνω στην πίτσα τα λαχανικά μαζί με την κάππαρη.

Σ’ αυτό το σημείο να πούμε πως αν είστε από εκείνους που νηστεύουν μόνο το κρέας, τότε μπορείτε να προσθέσετε στην πίτσα σας τριμμένη φέτα για να συμπληρώσετε όπως πρέπει την ελληνική πίτσα.

Ψήνετε για 10-15 λεπτά!

Πηγή Εξωφύλλου: starpizzacanton.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".
Read More

Τολμήστε μια μακαρονάδα με κιμά σόγιας!

Υποδεχόμαστε τη Μεγάλη Εβδομάδα και φέτος με την πρώτη νηστίσιμη συνταγή. Όσοι έχετε βαρεθεί τα όσπρια και τα λαχανικά, μπορείτε να ξεγελάσετε τον εαυτό σας δοκιμάζοντας τον κιμά σόγιας. Είτε είστε vegan, είτε όχι δε χάνετε κάτι να δώσετε μια ευκαιρία σε νέες γεύσεις να μπουν στην κουζίνα σας. Σήμερα λοιπόν ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με κιμά σόγιας και να είστε σίγουροι πως ήδη από την πρώτη μπουκιά δε θα καταλάβετε ότι αυτό που γεύεστε δε είναι κιμάς κρέατος.

Υλικά για 4 μερίδες

1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης

500 γρ. κιμά σόγιας

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 ντομάτες 

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

μισή κούπα κόκκινο κρασί

ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

βασιλικό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και προσθέτετε τον κιμά σόγιας. Όταν πάρει βράση, τον κατεβάζετε από τη φωτιά και τον αφήνετε για 10 λεπτά. Σουρώνετε και ξεπλένετε καλά. Στύβετε τον κιμά σόγιας και τον μαγειρεύετε όπως τον κιμά κρέατος.

Έχετε υπόψιν σας ότι η σόγια χρειάζεται περισσότερο νερό για να μαγειρευτεί. Προσωπική συμβουλή αν θέλετε να την κάνετε πιο εύγευστη μη τσιγκουνευτείτε τα μπαχαρικά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζετε με λίγο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά σόγιας, τα σοτάρετε όλα μαζί και σβήνετε με κρασί. Τρίβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ για να δέσει η σάλτσα. Σιγομαγειρεύετε για 40 λεπτά για να μαλακώσει η σόγια. Προσθέστε νερό αν χρειαστεί.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με νερό βράστε τα μακαρόνια της επιλογής σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προτείνουμε να επιλέξετε μακαρόνια ολικής άλεσης.

Μόλις τα μακαρόνια σας είναι έτοιμα στραγγίστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε και πασπαλίστε με φρέσκο βασιλικό για άρωμα!

Πηγή Εξωφύλλου: www.vbites.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".
Read More