Σίγουρα όλοι μας έχουμε λάβει εκνευριστικά επαγγελματικά email. Σκεφτείτε και μετρήστε μόνο πόσες φορές την ημέρα έχετε σηκώσει το βλέμμα σας ψηλά από αγανάκτηση με κάτι που διαβάσατε. Φράσεις που έχουν διπλή σημασία, όπως το “Δεν ξέρω αν διάβασες το προηγούμενο μου email”, τις συναντάμε όλοι σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Μέσα σε αυτές τις άκρως επαγγελματικά ευγενικές φράσεις ο κάθε συνάδελφος κρύβει αυτό που πραγματικά θέλει να πει.

Πραγματικά όμως, δεν είστε οι μόνοι που θέλει να πετάξετε το συρραπτικό ή οτιδήποτε άλλο έχετε πρόχειρο σε όποιον ξεκινάει το email του με την φράση “Σχετικά με το προηγούμενο mail μου…”.

Σε μία έρευνα που έκανε η Adobe βρέθηκε ότι υπάρχουν ολόκληρες λίστες με διφορούμενες φράσεις που εκνευρίζουν τους εργαζόμενους. Η εταιρεία ρώτησε 1.000 υπαλλήλους ποια θεωρούν την πιο εκνευριστική φράση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε email. Οι περισσότεροι φαίνεται ότι εκνευρίζονται με όσους τους υποδεικνύουν ότι δεν κάνουν την δουλειά τους αρκετά γρήγορα.

Η φράση που κατέκτησε την πρώτη θέση με ποσοστό 29% ήταν το “Δεν ξέρω αν έχεις δει το προηγούμενο mail που έστειλα”. Και θεωρήθηκε ως η πιο λάθος πρόταση που θα μπορούσε κάποιος να στείλει. Η λιγότερο εκνευριστική θεωρήθηκε το “Επισυνάπτω τα αρχεία εκ νέου για διευκόλυνση.”

pexels-photo-4240498

Ας δούμε όμως αναλυτικά την λίστα με τις πιο εκνευριστικές φράσεις:

“Δεν ξέρω αν έχεις δει το προηγούμενο mail που έστειλα” με ποσοστό 29%

“Σχετικά με το τελευταίο mail μου…” με ποσοστό 25%

“Σχετικά με τη συζήτησή μας…” με ποσοστό 13%

“Έχεις κάτι νεότερο σχετικά με το θέμα;” με ποσοστό 11 %

“Με συγχωρείς που το έστειλα δύο φορές.” με ποσοστό 10%

“Θα μπορούσες να με συμβουλέψεις;” με ποσοστό 9%

“Όπως ανέφερα και προηγουμένως…” με ποσοστό 9%

“Όπως έχουμε συζητήσει…” με ποσοστό 6%

“Επισυνάπτω τα αρχεία εκ νέου για διευκόλυνση.” με ποσοστό 6%

Stress_at_work@2x

Πέρα από τις εκνευριστικές φράσεις όμως, υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να σε φτάσουν στα άκρα τα οποία δεν προέρχονται απαραίτητα από τους συναδέλφους σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον ξέρεις τι δεν πρέπει να λες όταν στέλνεις κάποιο email σε κάποιον συνάδελφο.

 Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…