Γιόγκα. Asanas, Pranayama, Sutras, ευθυγράμμιση, πρακτική, νους, σώμα.

Την μισή καραντίνα την περάσαμε στην κουζίνα, φτιάχνοντας συνταγές σαν αλλοτινός Πετρετζίκης και την άλλη μισή μπροστά απ’ τις οθόνες μας, ψάχνοντας μανιωδώς online μάθημα εκγύμνασης, εστιάζοντας κυρίως σε yoga και πιλάτες.

pexels-photo-3822118

Ξαφνικά, ο κόσμος στράφηκε σε ένα πιο υγιεινό lifestyle και άρχισε να βλέπει την σωματική δραστηριότητα με άλλα μάτια. Ξεκινήσανε οι καθημερινές πρακτικές, οι αγορές αθλητικών προϊόντων εκτοξεύθηκαν, ενώ σχεδόν όλος ο πληθυσμός γυμνάστηκε και σε εξωτερικούς χώρους.

Μέσα σε όλο αυτό, έδρευσε η γιόγκα. Γιατί; Τι ήταν αυτό που έστρεψε τους περισσότερους στην επιλογή της; Στα ερωτήματα αυτά, η απάντηση δεν είναι μόνο μια πρόταση.

Είναι η ακινησία και η κίνηση ταυτόχρονα. Η επιλογή του ασκούμαι σωματικά και παράλληλα πνευματικά. Μπορέσαμε μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων, να βρούμε μια ώρα για εμάς και να κατανοήσουμε το πως νιώθουμε εντός και πως το αποτυπώνουμε εκτός. Και έτσι γεννήθηκε η συνεκτική επαφή με την γιόγκα. Όντες εκτός καραντίνας πλέον, τα online μαθήματα συνεχίζονται, τα δια ζώσης θα αρχίσουν και πάλι, δείχνοντας τον δρόμο σε ένα καλύτερο μέλλον στο κομμάτι του εαυτού μας.

pexels-photo-3822169

Μέσω της πρακτικής στο στρώμα, κινείσαι εντός των λίγων εκατοστών που σου δίνονται και ταυτόχρονα, μαγικά, εξερευνάς και τα νοητικά όρια της ζωής σου. Τοποθετώντας σε σε συγκεκριμένη θέση, εξελίσσοντάς την, έρχεσαι αντιμέτωπος με τα όσα μπορείς να κάνεις, όσα τολμάς, όσα δεν τολμάς, όσα είσαι και όσα θέλεις να γίνεις.Προχωρώντας σε ένα μέλλον που σε θέλει παρών, η παρουσία σου προσκαλείται μέσα από εσένα. Μέσα απ’ την δουλειά που εφαρμόζεται από τον εαυτό σου προς τον εαυτό σου.

Γι’ αυτό λοιπόν.. γιόγκα. Γιόγκα πριν την καραντίνα, κατά την διάρκεια και μετά. Για ν’ αφιερώνεις χρόνο σε εσένα, να παρατηρείς τα δρώμενα εντός και εκτός και εν τέλει να ζεις όπως πραγματικά θέλεις. Ζώντας ουσιαστικά το παρόν, χτίζεται το μέλλον σου.

 Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!