Έχουμε εξελιχθεί πολύ, ομολογείστε το. Από τα βινύλια, τα CDs, τα iPods, φτάσαμε να τα έχουμε όλα μαζεμένα και νοικοκυρεμένα στο διαδίκτυο. Σε συγκεκριμένες πλατφόρμες κατεβάζεις δωρεάν τραγούδια, σε εφαρμογές ακούς συνδρομητικά τα πάντα, όλα υπάρχουν μέσα στους αλγορίθμους. Συμφιλιωθήκαμε και εμείς οι λίγο παλιότεροι που είχαμε συνηθίσει τα CD Players και τα Walkmans και τ’ ακούμε όλα – κυρίως – διαδικτυακά.

cassette-revival1-ozon-magazine

Και εκεί που λίγο ένιωσα να ‘’πήζω’’ με το πόσα διάσπαρτα τραγούδια μπορώ να βρω είτε YouTube, είτε σε άλλη πλατφόρμα, εκεί που είπα, δεν μου κατεβαίνει άλλη ιδέα για το τι θ’ ακούσω σήμερα, έρχεται το Κασετόφωνο να παντρέψει το παλιό με το σύγχρονο. ‘’Κασέτες’’ με ονομασία, λίγο ρετρό, λίγο νοσταλγική η κάθε μια, σου δίνουν την δυνατότητα να πατήσεις play και ν’ ακούς διαμορφωμένες playlists, που θυμίζουν τις κασέτες που μάζευες και έγραφες μικρός/μικρή. Ποικιλία στα είδη, στα ύφη και στις αναμνήσεις που σου φέρνουν, η κάθε κασέτα προκαλεί και από ένα συναίσθημα. Χαλάρωση, χαρά, λύπη, ξεσηκωμός, κέφι, όλα μέσα σε έναν ιστότοπο που θυμίζει.. δωμάτιο γεμάτο με κασέτες, απ’ αυτές που γράφεις πίσω απ’ την συσκευασία τους, ξέρεις στο λευκό χαρτάκι, την ονομασία που τους δίνεις.

Θα σου αφήσω συντροφιά στο άρθρο την δική μου κασέτα, που εντόπισα πρόσφατα, -είναι και πολλές, κανονική αρχειοθήκη παιδί μου- και με ταξιδεύει παρέα με έναν καφέ.

Φτιάξε το σκηνικό, πάρε το λάπτοπ, το τάμπλετ ή το κινητό και περιηγήσου άνετα.

Συντροφιά σε όλες τις στιγμές. Μπες, άκου, νιώσε εδώ!

Κασετόφωνο 

kasetophono

Κασετόφωνο

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!