Την συντομότερη άρση των μέτρων για τα μαγαζιά εστίασης συζητά η κυβέρνηση, με αίτημα που έθεσε προς εξέταση στην Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ θ’ ανοίξουν στις 25 Μαΐου. Όπου μέχρι στιγμής έχει γίνει οικονομικό άνοιγμα, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, ως επιχείρημα για το άνοιγμα, έχει τεθεί το γεγονός ότι, οι πολίτες , δεδομένων των κλεισμένων καταστημάτων, συνωστίζονται για λίγο χρονικό διάστημα, αλλά με πολλά άτομα στο ίδιο μέρος. Με το πιθανό άνοιγμα της εστίασης, θα υπάρξει διασπορά των ατόμων στους χώρους και κατ’ επέκταση μείωση της συσπείρωσης.

Ως κομβικό σημείο διευθέτησης του ζητήματος, τίθεται η 18η Μαΐου, όπου θα πραγματοποιηθεί η ”απελευθέρωση” των μετακινήσεων μεταξύ των νομών.

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!