Ανήρ. Γυνή. Αντίθετα φύλα. Αιώνιες διαμάχες. Σεξισμός και σχόλια. Ερωτικές περιπτύξεις, φιλικές σχέσεις, επαγγελματική ηθική, ανήθικες πράξεις, συγκρούσεις και σύμπνοιες. Όλα υπάρχουν μέσα σε αυτή την αέναη παράλληλη σχέση πλανητικής συμπόρευσης. Και ενώ κατά καιρούς, έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά απ’ όσα σκέφτονται και εκφράζουν οι άνδρες για τις γυναίκες, είναι καλό για την διεύρυνση εγκεφαλικών νευρώνων (βιολογικά) και συνόρων (ψυχολογικοθεωρητικά) να ρίξουμε μια ενδελεχή ματιά στα όσα πιστεύει μια γυναίκα για έναν άνδρα.

Αποτινάσσω τα στερεότυπα, τις παγιωμένες αντιλήψεις ανισότητας, καθώς και εκείνες περί φεμινισμού, σεξισμού και μισογυνισμού, και λέω ότι, για να είσαι άνδρας, είσαι άνθρωπος. Υπάρχει κάτι πιο ουσιώδες απ’ αυτό;

Έχεις την καρδιά που χτυπάει 24\24, το σώμα που σε φιλοξενεί και το μυαλό να σκέφτεσαι και να πράττεις. Μπορείς και διαχειρίζεσαι καταστάσεις, δύσκολες, εύκολες, αφήνεις τον εαυτό σου να ζήσει και άλλες στιγμές να συγκρατείται. Προσπαθείς να κρύψεις το κλάμα που σου βγαίνει πολλές φορές, αλλά ξέρεις ότι, ευτυχώς ο κόσμος προχωράει και είναι απόλυτα φυσιολογική και βιολογική η επιθυμία έκφρασης.

pexels-photo-1142948

Ίσως να σου έχουν περάσει στο μυαλό ότι, άνδρας σημαίνει να έχεις δουλειά ώστε να μπορείς να συντηρήσεις εσένα, το ταίρι σου και να υπερισχύεις κοινωνικά, όμως ξέρεις ότι αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλα τα φύλα. Έτσι, αφέσου ελεύθερος και ψάξε τα hobbies που σε γεμίζουν, τις ελεύθερες ώρες που απλώς θες να κοιτάς ταβάνι και τις ημέρες που μια εκδρομή είναι η καλύτερη απολαβή που μπορείς να έχεις.

 Σκληροπυρηνικός, δεν σημαίνει άνδρας. Προστατεύεις γιατί αγαπάς, αγαπάς γιατί ζεις, ζεις για να μαθαίνεις και μαθαίνεις τον κόσμο μόνο όταν ακούς εσένα και όχι εκείνον και τις επιταγές του. Είσαι φίλος, σύζυγος, σύντροφος, πατέρας, επαγγελματίας, παιδί, έφηβος, άνδρας. Είσαι εσύ. Και αν βγάλεις όρους τους ρόλους σου εκτός, μένεις άνθρωπος.

Νιώθω όμορφα που ξέρω ότι συνυπάρχουμε, γιατί λατρεύω τις ώρες που εκδηλώνουμε τις ανθρώπινες πλευρές μας. Λιώνω όταν βλέπω έναν μπαμπά να κάνει αστεία και να παίζει με την κόρη του, θαυμάζω εκείνον που λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις στον εργασιακό του χώρο, συγκινούμαι όταν εκείνος παίρνει αγκαλιά το ταίρι του και λέει σ’ αγαπώ, σε ευχαριστώ, σε θέλω και νιώθω την ανθρωπιά από εκείνον που θα πάρει το σκουπίδι απ΄ το πεζοδρόμιο να το πετάξει, ή εκείνον που θα βρει ένα αδέσποτο και θα το περιθάλψει.

pexels-photo-670720

Η ματιά μου για τον άνδρα, είναι ματιά προς έναν άνθρωπο. Το μυοσκελετικό σύστημα και οι ορμόνες μας διαφοροποιούν και ορθώς γιατί έχουμε οντική ποικιλομορφία. Η ψυχή, το συναίσθημα και η αληθινή ύπαρξη, μας κάνει όλους ζώντες, σε έναν όμορφο κόσμο.

Ας προσπαθήσουμε όλοι, να βγάζουμε προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό.

 Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Πηγή εικόνων: Pexels

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!