Ξέρεις τι παρατηρώ; Δεν είμαι αυθόρμητη πια. Σκέφτομαι διπλά. Να σε φιλήσω; Να σε αγκαλιάσω ή κρατώ στα χέρια μου βόμβα ιού έτοιμη να εκραγεί πάνω σου αν σε αγγίξω;

Οι μέρες που περνούν προστατεύοντας τα πρόσωπά μας και εμάς τους ίδιους, εγκατέστησαν το σύστημα της δεύτερης σκέψης. Σε όλα. Τι θα κάνω; Που θα πάω; Να βάλω μάσκα μέχρι το περίπτερο, ώχ, γάντια ξέχασα να πάρω. Σκέψεις για όλα και δεύτερες σκέψεις για την συμπεριφορά μας σε όσους αγαπάμε.

Ήμουν αυθόρμητη. Έπαιρνα αγκαλιές, έδινα φιλί στα ξαφνικά και ζουπούσα τους ανθρώπους που αγαπάω σε κάθε ευκαιρία. Εννοείται άγγιζα το χέρι ή το σώμα κάποιου, για χάδι, παρηγοριά ή οποιονδήποτε άλλο λόγο. Ευχόμουν στα γενέθλια από κοντά και με αγκαλιοφιλήματα. Τώρα με μακρινό κούνημα χεριών -αποστάσεων δύο μέτρων παρακαλώ- και με απολογητικά λόγια, ‘’αχ τι μας έκανε αυτός ο ιός, δεν θα περάσει; 100 αγκαλιές θα σε κάνω’’.

Και έτσι απ’ τον Μάρτιο μέχρι τώρα, το φίλτρο που μπήκε στο σώμα μου, ενσωματώθηκε και στο μυαλό μου. Δεν λέω πια τα πράγματα που ήθελα αυθόρμητα και σκέφτομαι πριν προτείνω κάτι, πω κάτι ή εκφράσω τα θέλω μου. Επεκτατική πολιτική επικοινωνίας κορονοϊού.

Η σημερινή μικρή ιστορία μου δεν εκφράζει παράπονο. Πιο πολύ, θέλω να ηχήσω σαν καμπανάκι στ’ αυτιά σου. Η νέα κανονικότητα έρχεται. Κράτα στοιχεία απ’ την παλιά. Μη τα φιλτράρεις όλα, όπως εγώ, ζήσε σε νέες συνθήκες, με ίδιες αξίες.

Ακόμη και αν κρατήσουμε τα γάντια για καιρό, κράτα το χέρι που θες φορώντας τα. Θα έρθει ο Αύγουστος αυτός, που η παγωμένη μπύρα στην Πλάκα βλέποντας τον ήλιο να πέφτει στο άστυ, θα γεμίσει τις καρδιές μας με πρωτόλεια αυθορμητισμού. Και αγάπης, ω ναι, σίγουρα αγάπης!


Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!