Κι όμως η καραντίνα μπορεί να τελειώνει, όμως ακόμα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο και θα συνεχίσουμε να έχουμε για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα. Βέβαια, αρκετοί είναι εκείνοι που επιμένουν να βλέπουν μ’ έναν απαισιόδοξο τρόπο τα πράγματα, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην καθημερινότητά τους. Και εδώ είναι το σημείο που η τέχνη μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας ενάντια στην πεσιμιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Μία καλή ιδέα θα ήταν ένα photography challenge που θα διαρκούσε 30 ημέρες και θα έδινε την ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο από το μόνιμο άγχος, τις ανησυχίες, την αβεβαιότητα και να ασχοληθούμε με κάτι, το οποίο είναι πιο δημιουργικό και ίσως μπορεί να μας προσφέρει μία αίσθηση ικανοποίησης, αλλά και γαλήνης παράλληλα. Αναλυτικότερα, θα μπορούσαμε να ορίσουμε μία ξεχωριστή φωτογραφική πρόκληση κάθε ημέρα, δημιουργώντας 30 διαφορετικές εικόνες, δηλαδή δημιουργώντας έναν καλλιτεχνικό φωτογραφικό μήνα.

Αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί ως εξής: 

ΗΜΕΡΑ 1: ένα αυτοπορτρέτο 

ΗΜΕΡΑ 2: κάτι ωραίο που φοράς 

ΗΜΕΡΑ 3: τα σύννεφα 

pexels-photo-4055048

ΗΜΕΡΑ 4: κάτι πράσινο 

ΗΜΕΡΑ 5: κάτι στο σκοτάδι 

ΗΜΕΡΑ 6: μία ‘’εμμονή’’ σου 

ΗΜΕΡΑ 7: κάποιες αλλαγές που έρχονται 

ΗΜΕΡΑ 8: κάτι που υπάρχει έντονα στην καθημερινότητά σου 

ΗΜΕΡΑ 9: κάποιον που αγαπάς 

ΗΜΕΡΑ 10: μία ανάμνηση από την παιδική σου ηλικία 

pexels-photo-4100813

ΗΜΕΡΑ 11: κάτι μπλε 

ΗΜΕΡΑ 12: το ηλιοβασίλεμα 

ΗΜΕΡΑ 13: κάτι που δε μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό 

ΗΜΕΡΑ 14: μάτια 

ΗΜΕΡΑ 15: ένα σώμα, μία φιγούρα 

ΗΜΕΡΑ 16: μία καλή συνήθεια 

pexels-photo-3850208

ΗΜΕΡΑ 17: κάτι που συνδέεται με την τεχνολογία 

ΗΜΕΡΑ 18: τα παπούτσια σου 

ΗΜΕΡΑ 19: κάτι που θες  

ΗΜΕΡΑ 20: ότι περιέχει η τσάντα σου 

ΗΜΕΡΑ 21: πορτρέτο του εαυτό σου χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο σου 

ΗΜΕΡΑ 22: κάτι που σε εμπνέει 

ΗΜΕΡΑ 23: μοτίβα 

ΗΜΕΡΑ 24: ένα ζωάκι 

pexels-photo-2253275

ΗΜΕΡΑ 25: αγνώστους 

ΗΜΕΡΑ 26: κάτι από πολύ μικρή απόσταση 

ΗΜΕΡΑ 27: ένα είδος γιορτής 

ΗΜΕΡΑ 28: λουλούδια 

ΗΜΕΡΑ 29: κάτι ασπρόμαυρο 

ΗΜΕΡΑ 30: ένα αυτοπορτρέτο με χαμόγελο

Φυσικά, θα μπορούσαμε να κοινοποιήσουμε τη δουλειά μας και στους φίλους μας μέσω των κοινωνικών δικτύων μας, δίνοντας ιδέες σε αρκετούς και ταρακουνώντας τους, ώστε να ξεφύγουν από μονότονες και απαισιόδοξες σκέψεις. Ας θυμηθούμε, η τέχνη, οποιασδήποτε μορφής, μπορεί να μας σώσει! 

Πηγή Εξωφύλλου: Pexels 

 

Σωτηρία Χαλά

About Σωτηρία Χαλά

Αν και μεγαλωμένη σε παραθαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Αττικής και έχοντας καταγωγή από δύο νησιά του Αιγαίου, σίγουρα κάποιος θα την χαρακτήριζε παιδί της πόλης. Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η ήρεμη δύναμη που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με το δικό της τρόπο. Ασχολείται με την αρθρογραφία και γενικά ο κόσμος της δημοσιογραφίας της έχει κινήσει το ενδιαφέρον από μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη είναι η μαγειρική, με την οποία καταπολεμά το άγχος και την ένταση της ημέρας. Όνειρό της να κατακτήσει τον κόσμο της μαγειρικής και να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα στο μέλλον, συνδυάζοντας βέβαια και τις σπουδές της στον τομέα της Ψυχολογίας.