Η Mattel λανσάρισε μια νέα γραμμή από Barbie φιλοδοξώντας να παρουσιάσει «μια πολυδιάστατη, πολυποίκιλη και παγκόσμια όψη της ομορφιάς»

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, στόχος της Mattel είναι να «επαναπροσδιοριστεί τι σημαίνει μια κούκλα Barbie ή τι να σημαίνει να μοιάζεις με Barbie», επιτρέποντας στα παιδιά να «παίζουν με ιστορίες που συναντάνε στον κόσμο γύρω τους».  

1593455_barbie_2020_3

Μία από τις νέες προσθήκες είναι και η κούκλα με λεύκη (πάθηση που χαρακτηρίζεται από τον τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος), τον σχεδιασμό της οποίας υπέδειξε ειδικός δερματολόγος. Ένα πρώτο δείγμα αυτής της κούκλας είχε εμφανιστεί στο Instagram της Barbie την περασμένη χρονιά σε μια ανάρτηση που έγινε η πιο δημοφιλής του λογαριασμού με πάνω από 60.000 likes.

1593452_barbie_2020_1

Στα εγκαίνια της νέας συλλογής παρουσιάστηκε επίσης μια κούκλα χωρίς μαλλιά καθώς και μια νέα εκδοχή μιας Barbie με προσθετικό μέλος – μοντέλο που επίσης είχε λανσαριστεί δοκιμαστικά την προηγούμενη χρονιά. 

1593454_barbie_2020_2

Η καμπάνια «ανανέωσης» της Barbie από την Mattel εξελίσσεται διαρκώς τα τελευταία πέντε χρόνια. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει στο εμπόριο κούκλες με πέντε διαφορετικούς σωματότυπους, 22 αποχρώσεις δέρματος, 76 στυλ μαλλιών, 94 χρώματα μαλλιών και 13 χρώματα ματιών.  

Οι νέες κούκλες της σειράς Fashionista κοστίζουν γύρω στα 15 ευρώ και είναι διαθέσιμες από την άνοιξη. 

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Πηγή Εξωφύλλου: cosmopoliti.com 

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!