Με τον άπλετο χρόνο που έχει προσφερθεί στους περισσότερους λόγω της κρίσης του κορονοϊού και γενικότερα της καραντίνας, η πλατφόρμα του Netflix φαντάζει ένας επίγειος παράδεισος για να «σκοτώσεις» την ώρα σου. Κι όμως, πέρα από την πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο, βρέθηκε μία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «διαμαντάκι». 

Ο λόγος για τη σειρά Unorthodox, η οποία  έχει ανέβει στο νούμερο 3 της κατάταξης του Netflix. Η υπόθεση αφορά μια 19χρονη κοπέλα, την Έστι, η οποία αποφασίζει να δραπετεύσει από την συντηρητική ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητα στην οποία ζει , μη αντέχοντας την καταπίεση και να ταξιδέψει στο Βερολίνο.

unorthodox

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μερικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να την παρακολουθήσεις

 • Είναι ιδανική για όσους δεν αντέχουν τις μεγάλες σε διάρκεια σειρές, καθώς αποτελείται μόνο από τέσσερα επεισόδια.
 • Το γεγονός ότι μόλις σε 4 ώρες (τόσο διαρκεί ολόκληρη σεζόν) σου παρουσιάζεται λεπτομερώς ένα μοτίβο ζωής πλήρως ρεαλιστικό.
 • Μαθαίνεις για έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, που μάλλον μέχρι πρότινος αγνοούσες.
 • Βλέπεις πως ο φανατισμός σε ένα δόγμα ή θρησκεία μπορεί να ευνουχίσει την προοπτική της σκέψης.
 • Παρατηρείς την καθολική καταπίεση που υφίστανται όσοι υπάγονται στη συγκεκριμένη κοινότητα, με την κορυφή της πυραμίδας να περιλαμβάνει το γυναικείο φύλο.
 • Θα σου φανεί αδιανόητο εν έτει 2020 κάποιος να μην έχει πρόσβαση στα απλά καθημερινά πράγματα για εμάς, όπως το διαδίκτυο.
 • Αλλά ακόμα πιο ακατανόητα θα σου φανούν σε όσα υποβάλλονται οι γυναίκες. (Τους απαγορεύεται να τραγουδούν δημόσια, γιατί θεωρείται άσεμνο και «πλανευτικό» προς τους άντρες, τις ξυρίζουν τα μαλλιά και τους δίνουν περούκες, τις υποχρεώνουν να παντρευτούν με το που ενηλικιωθούν και να κάνουν παιδιά)

unorthodox_main

 • Η πρωταγωνίστρια Σίρα Χάας αν και είναι μόλις 25 χρονών, είναι μια αποκάλυψη στο ρόλο που της έχει ανατεθεί.
 • Η στιγμή της «απελευθέρωσης» (στην παραλία) είναι μία από τις πιο συγκινητικές σκηνές που μπορείς να δεις.
 • Θα σε σοκάρει αν μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς, ότι από τύχη δεν γεννήθηκες ή μεγάλωσες σε τέτοιες συνθήκες.
 • Θα αναθεωρήσεις όσα είχες για αυτονόητα και μπορεί πλέον να θεωρήσεις τα πιο απλά που σου παρέχονται ως προνόμια.

Μερικές λέξεις σε ένα άρθρο δεν θα σας δώσουν το πλήρες νόημα αυτής της σειράς, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τη δείτε και μετά να ανασυγκροτηθείτε πνευματικά. Καλή θέαση!

Ακολουθήστε το Cosmogony στο Instagram

Δέσποινα Τσίρου

About Δέσποινα Τσίρου

Αν και παιδί των νοτίων, γνωρίζει το κέντρο της Αθήνας σπιθαμή προς σπιθαμή. Θέλει να ακολουθήσει καριέρα ως πολεμική ανταποκρίτρια, ενώ παράλληλα λατρεύει τη φωτογραφία. Αγαπάει όσο τίποτα τα ταξίδια, τις τέχνες και τα βιβλία. Δε θα μπορούσε ποτέ να κάθεται και να μην κάνει τίποτα, γι ' αυτό θέλει πάντα να καταπιάνεται με κάτι καινούριο. Πάντοτε αισιόδοξη, πιστεύει πως μέρα χωρίς χαμόγελο, είναι χαμένη μέρα!