Τι και αν διανύουμε τον 4ο μήνα του 2020, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, η ετήσια Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία σε σύνολο 150 χωρών έβγαλε τα αποτελέσματα για τις 20 πρώτες πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο.

Η έκθεση στηρίχτηκε στο κατά πόσο ευτυχείς είναι οι πολίτες των χωρών, σύμφωνα με τις προσωπικές αξιολογήσεις για το βιοτικό τους επίπεδο. Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Δανία, την τρίτη η Ελβετία και μια θέση πιο κάτω η Ισλανδία. Την πεντάδα συμπληρώνει μια άλλη σκανδιναβική χώρα, η Νορβηγία.

Για να δούμε λοιπόν, ολόκληρη τη λίστα με τις 20 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2020:

 1. Φινλανδία
 2. Δανία
 3. Ελβετία
 4. Ισλανδία
 5. Νορβηγία
 6. Ολλανδία
 7. Σουηδία
 8. Νέα Ζηλανδία
 9. Λουξεμβούργο
 10. Αυστρία
 11. Καναδάς
 12. Αυστραλία
 13. Ηνωμένο Βασίλειο
 14. Ισραήλ
 15. Κόστα Ρίκα
 16. Ιρλανδία
 17. Γερμανία
 18. ΗΠΑ
 19. Τσεχία
 20. Βέλγιο

Πηγή Εξωφύλλου: Pexels 

Αφροδίτη Μαστοράκη

About Αφροδίτη Μαστοράκη

Καθηγήτρια Γαλλικών (Bonjour, Madame!) και ιδιωτική υπάλληλος (όνομα εταιρείας δε λέμε, μην είμαστε περίεργοι...), ευγενική, αυστηρή (εκεί που πρέπει), με πολλή φαντασία, ενθουσιώδης, με ιδιαίτερη αντιπάθεια στη ρουτίνα και με μεγάλη αδυναμία στα σκυλιά. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία (μυθιστορήματα, ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης κ.α.). Όνειρό μου; Ένα ταξίδι στο Μεξικό με εισιτήριο άνευ επιστροφής! Μία έκφραση που με χαρακτηρίζει; "Ποτέ μη λες ποτέ!", Οπότε Vamos Cosmogony!