Κανείς δε μπορεί να κλείσει τα μάτια στις δραματικές εξελίξεις που τρέχουν καθημερινά, καθώς όσο ο κορονοϊός εξαπλώνεται με τη λίστα των κρουσμάτων και των θανάτων να μακραίνει, τόσο οι οθόνες των τηλεοράσεων και των κινητών μας θα γεμίζουν με ειδήσεις που σκορπούν το φόβο και τον πανικό. 

Ωστόσο, πάντα υπάρχει και η θετική όψη των πραγμάτων, αρκεί να τη διαλέξει κανείς. Έτσι κι έγινε το βράδυ της Κυριακής, όταν μερικές ηλικιωμένες κυρίες στην Κυψέλη αποφάσισαν να επιστρατεύσουν το χιούμορ τους για να ξορκίσουν το κακό, στην προκειμένη περίπτωση για να ξορκίσουν τον… κορονοϊό. 

Βγήκαν λοιπόν στα μπαλκόνια τους και γεμάτες χάρη άρχισαν να τραγουδούν με πολύ κέφι κι ένα ντέφι… «ο Χάρος βγήκε παγανιά». Γείτονες έσπευσαν να καταγράψουν το επικό στιγμιότυπο αναρτώντας βίντεο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. Μάλιστα, οι γλυκύτατες γιαγιάδες διευκρίνισαν ότι δέχονται ακόμη και παραγγελιές για να διασκεδάσουν τον κόσμο.

 

Ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στο νοσηλευτικό προσωπικό

Ένα κάλεσμα στήριξης προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας στάθηκε αφορμή για να βγάλει εκατοντάδες Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας στα μπαλκόνια τους για να χαρίσουν το πιο δυνατό τους χειροκρότημα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινή μάχη με το φονικό ιό. 

Συγκλονίζει νοσηλευτής: «Δε θέλω να με χειροκροτήσετε, θέλω…»

Την κίνηση συμπαράστασης έσπευσε να σχολιάσει ένας νοσηλευτής με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τονίζοντας ότι δε θέλει να τον χειροκροτήσουν στα μπαλκόνια τους, αλλά προτρέπει να μείνουν σε αυτά όσο καιρό χρειαστεί.

Δείτε αναλυτικά τη συγκλονιστική ανάρτηση: 

«Προσωπικά, ως νοσηλευτης, δεν θέλω να με χειροκροτήσετε από τα μπαλκόνια σας.Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί, ώστε να κάνω τη δουλειά μου όσο γίνεται πιο ανθρώπινα.

Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί και όχι στις παραλίες, στις εκκλησίες κλπ ώστε να μην χρειαστεί να σας βοηθήσω.

Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί και να ακούτε τις συμβουλές ανθρώπων με άσπρες ποδιές και όχι τις συμβουλές ανθρώπων με μαύρα ράσα.

Θέλω,όταν περάσει αυτή και αυτή η δοκιμασία, να φύγετε από τα μπαλκόνια και να βγείτε μαζί μου στο δρόμο, απαιτώντας ένα ανθρωποκεντρικο σύστημα Υγείας για ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ανεξαρτήτως κοινωνικής κάστας.

Χαιρετώ.»


Πηγή Εξωφύλλου: Pexels 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".