Διότι τις απόκριες πρέπει να τις γιορτάζουμε ισάξια όλοι. Μικροί, μεγάλοι, αρτιμελείς ή όχι. Έτσι, η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Target κυκλοφόρησε στολές ειδικά για παιδάκια με αναπηρίες

Οι γονείς των παιδιών με αναπηρίες συχνά ξεπερνούν τον εαυτό τους στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν την πιο ευφάνταστη αποκριάτικη στολή για τα παιδιά τους. Φέτος, όμως, κάποιοι τυχεροί δεν θα χρειαστεί να μπουν σε αυτή τη διαδικασία αφού έχουν την επιλογή να αγοράσουν μια εντυπωσιακή στολή για το διαφορετικό παιδί τους. 

costumes

Τα καταστήματα Target αποκάλυψαν εδώ και λίγο καιρό δύο αποκριάτικες στολές σχεδιασμένες ειδικά για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Η εταιρεία ελπίζει ότι χάρη σε αυτές θα βοηθήσει ακόμη περισσότερα παιδιά να συμμετέχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Το ένα από τα «κοστούμια» της συλλογής μετατρέπει το αναπηρικό αμαξίδιο σε άμαξα πριγκίπισσας, ενώ το δεύτερο μετατρέπει το αμαξίδιο σε πειρατικό πλοίο, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρά αγόρια και κορίτσια με αναπηρίες να διασκεδάσουν με την ψυχή τους φέτος τις απόκριες και να υποδυθούν φανταστικούς ήρωες.

monokeros-1024x1024

Υπάρχουν επίσης δύο νέα αποκριάτικα κοστούμια – ένας καρχαρίας και ένας μονόκερος – χωρίς ραφές και ετικέτες, για παιδιά με αισθητηριακά προβλήματα. Πριν από δύο χρόνια, η Target λάνσαρε ρούχα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με αισθητηριακές ευαισθησίες όπως ο αυτισμός. Οι σχεδιαστές αφαίρεσαν τις ετικέτες, τις ραφές και άλλες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στα παιδιά και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

shark

Μέσα από αυτές τις συλλογές, η εταιρεία διαπίστωσε ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στα σχέδιά της θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. Μακάρι η πρωτοβουλία της να γίνει παράδειγμα και από άλλες εταιρίες κατασκευής κοστουμιών και προφανώς μία από αυτές να είναι κι ελληνική. 

Πηγή Εξωφύλλου: mymodernmet.com 

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!