Καθώς οδηγάς στις στροφές του Σχιστού Κορυδαλλού αντικρίζεις μια μεγάλη καρδιά σχηματισμένη στο βουνό. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ιδέα μου κι ότι είχα μεγάλη φαντασία. Μεγάλη φαντασία έχω, αλλά αυτή είναι όντως μια καρδιά που μάλιστα κρύβει και μια ιστορία από πίσω της.

Ο αστικός μύθος θέλει να την έχει λαξεύσει ένας φαντάρος, ο Αλέξανδρος, που υπηρέτησε στο Χαϊδάρι. Ο Αλέξανδρος ερωτεύτηκε και για χάρη του έρωτά του έφτιαξε στο βράχο μια καρδιά, στη θέση Κασκαντάμι (πάνω από το στρατόπεδο). Στην πραγματικότητα, έχει σχηματιστεί από τις εργασίες σε ένα παλιό νταμάρι στο Χαϊδάρι. Έχει εμβαδό 8.250 τ.μ. και είναι ορατή σχεδόν από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

in__21293_5e47ba2dde7b8

Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων ο δήμος Χαϊδαρίου τη φώτισε κατακόκκινη στις 7 το απόγευμα. Ταυτόχρονα, στον απέναντι λόφο του προφήτη πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του ηθοποιού Μάρκου Σεφερλή. Τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν για την ενίσχυση και τη στήριξη του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Χαϊδαρίου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις μελωδίες τους η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Ανδρέας Λάφης, στο πιάνο ήταν ο Κωνσταντίνος Παγιάτης, ενώ το συγκρότημα «Marianna and the Dizzy Breezes» ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με ήχους latin και swing.

Πηγή Εξωφύλλου: www.newsitamea.gr 

 

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!