Είστε από εκείνους που λέτε συνεχώς ότι θέλετε να κάνετε ατελείωτα ταξίδια και δεν μπορείτε να τα οργανώσετε ή τα αναβάλλετε; (κι εγώ έτσι κάνω). Μαζί με όλους τους άλλους στόχους που έχετε θέσει για τη νέα χρονιά, φροντίστε να κανονίσετε ένα (ή και περισσότερα) αξέχαστο ταξίδι στο εξωτερικό και να κάνετε το όνειρό σας πραγματΙκότητα. Να δείτε μέρη που βλέπετε συνεχώς στο Facebook και Instagram και σας τρέχουν τα σάλια; (ελάτε τώρα, μην κρύβεστε) Να γευτείτε παραδοσιακά φαγητά του τόπου που θα επισκεφθείτε και να βγάλετε αμέτρητες φωτογραφίες, σε βαθμό που να μας κάνετε και εμάς να ζηλέψουμε. Το Cosmogony σου βρήκε τα απαραίτητα tips για να το πραγματοποιήσεις:

#1. Αποταμίευση: Το σημαντικότερο πράγμα όλων είναι το οικονομικό κι αυτό θα το κανονίσεις πριν φύγεις. Από τη στιγμή που θα βρεις τον προορισμό που θα επισκεφθείς, τα εισιτήρια και το κατάλυμα στο οποίο θα μείνεις, γνωρίζεις, προσεγγιστικά, το κόστος του ταξιδιού σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να έχεις παραπάνω χρήματα απ’ όσα θα υπολογίσεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

#2. Αγόρασε μια καλή και άνετη βαλίτσα: Πρώτο και κύριο βήμα, για να μπαίνεις στο κλίμα που λένε, είναι να προμηθευτείς μια καλή και με μεγάλη χωρητικότητα βαλίτσα με το ανάλογο μέγεθος βέβαια, έτσι ώστε να μπορείς να αγοράσεις και αναμνηστικά δωράκια για τους ανθρώπους που αγαπάς. Επίσης, μπορείς να βάλεις μία μικρή καρτέλα, όπου θα αναγράφεται το όνομα σου για να τη βρίσκεις πιο εύκολα.

#3. Φτιάξε ή ανανέωσε το διαβατήριο σου: Άλλο ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι, είναι αυτό της έκδοσης του διαβατηρίου. Αν έχεις ήδη ένα, ακόμη καλύτερα, μπορείς απλώς να ελέγξεις αν χρειάζεται ανανέωση. Αρκεί να συμπληρώσεις τα απαραίτητα έγγραφα και την πληρωμή για να φτάσεις στον αγαπημένο σου προορισμό. Αν δεν έχεις όμως, θα πρέπει να το διευθετήσεις λίγο καιρό νωρίτερα για να είσαι σίγουρος.

#4. Κάνε μια έρευνα για τα μέρη που θα επισκεφτείς: Αφού πια έχεις επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω, είσαι έτοιμος να ψάξεις τις δραστηριότητες που θα ήθελες να κάνεις στο μέρος που θα πας! Να ψάξεις, δηλαδή, για εστιατόρια, μουσεία, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά άλλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Μπορεί, ας πούμε, να λαμβάνει χώρα τις ημέρες που θα είσαι στον προορισμό σου ένα όμορφο φεστιβάλ. Δεν είναι ωραίο να το γνωρίζεις από πριν; Επίσης, αξίζει να ψάξεις και τους τρόπους μεταφοράς σου από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, καθώς και τον τρόπο μεταφοράς σου στην πόλη. Γενικότερα, βρες τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί.

#5. Φρόντισε να έχεις ερευνήσει τα μέρη στα οποία θα φας: Είναι καλό να έχεις δει κριτικές ή να ρωτήσεις κάποιον ντόπιο για το που θα γευτείς νόστιμα παραδοσιακά φαγητά και να μην σπαταλήσεις τα χρήματα σου τρώγοντας σε κάποιο τουριστικό μέρος, το οποίο εκτός του ότι δεν θα είναι τόσο γευστικό, θα είναι και πιο “τσιμπημένο”.

#6. Επισκέψου τον φίλο/τη φίλη που ζει στο εξωτερικό: Τι καλύτερο, από το να επισκεφτείς ένα φίλο/μια φίλη που βρίσκεται ήδη σε έναν αγαπημένο σου προορισμό; Μην ξεχνάς, πως είναι ένας από τους locals πια και θα ξέρει να σε κατατοπίσει ή και να επικοινωνήσει αν η γλώσσα σου είναι άγνωστη. Το ότι θα περάστε τέλεια είναι δεδομένο.

#7. Κάνε αυτό το ταξίδι με το σύντροφο σου: Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα καινούργιο μέρος μαζί, να περάσετε φυσικά περισσότερο χρόνο παρέα και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα μείνουν αξέχαστες σίγουρα και στους δυο σας!

Άντε και καλό ταξίδι με όμορφες αναμνήσεις!

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…