Πολλοί αναρωτιόμαστε τι κάνουν τα σκυλιά μας όταν φεύγουμε και μένουν μόνα τους. Νομίζουν ότι τα παρατάμε, γι’ αυτό και χαίρονται τόσο πολύ κάθε φορά που μας ξαναβλέπουν ακόμα κι αν τ’ αφήσουμε μόνα τους για μόνο 5 λεπτά. Προκειμένου να χαλαρώνουν και να μη νομίζουν το χειρότερο, το Spotify ανέλαβε να δημιουργήσει playlists και ένα podcast -υπηρεσία που διατίθεται σε χρήστες η οποία τους επιτρέπει να ακούνε τραγούδια όποτε το ζητήσουν- για να ακούνε οι σκύλοι όταν μένουν μόνοι τους στο σπίτι, μετά τη διαπίστωση ότι σχεδόν το 74% των Βρετανών ιδιοκτητών κατοικιδίων βάζουν στα ζώα τους να ακούνε μουσική.

giphy (13)

Η σουηδική υπηρεσία αναπαραγωγής ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε ένα podcast με χαλαρωτική μουσική, «επαίνους προς σκύλους», ιστορίες και μηνύματα επιβεβαίωσης και καθησυχασμού που διαβάζουν ηθοποιοί και έχουν στόχο να απαλλάξουν τους σκύλους από το άγχος που βιώνουν όταν μένουν μόνοι τους στο σπίτι.

giphy (14)

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε σε έρευνά της πως ένας στους τέσσερις ιδιοκτήτες κατοικιδίων αφήνει το κατοικίδιό του να ακούει μουσική όταν απουσιάζει εκείνος από το σπίτι, με το 42% των ιδιοκτητών να λένε ότι τα κατοικίδιά τους έχουν και συγκεκριμένες προτιμήσεις.

Ένα τέταρτο των ιδιοκτητών κατοικιδίων απάντησαν ότι έχουν μάλιστα δει τα κατοικίδιά τους να κουνιούνται υπό τους ήχους της μουσικής.

giphy (15)

Τι περιμένετε; Ψάξτε το συγκεκριμένο podcast στο Spotify κι απλά βάλτε την να παίζει όταν λείπετε κι αν είστε τυχεροί όταν γυρίσετε μπορεί να δείτε το σκυλί σας να χορεύει!

Πηγή Εξωφύλλου: www.preventivevet.com 

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!