Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα οι λάτρεις της σοκολάτας να ενωθούμε, να γίνουμε μια γροθιά και να πούμε σε όλους όσους δεν τη γουστάρουν IN YOUR FACE BITCHES I’M GONNA LIVE ΦΟΡΕΒΑ! 

giphy (10)

Η επιστήμη, λοιπόν, έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα της και με έρευνα απέδειξε πως το αγαπημένο γλύκισμα όλου του κόσμου, όχι μόνο μπορούμε να το τρώμε, αλλά επιβάλλεται κιόλας. 

Η σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες που χαρακτηρίζονται για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και καταπολεμούν την καταστροφή των κυττάρων. Συνδυασμένη μάλιστα με συμπληρώματα ψευδαργύρου, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για την υγεία σου!

giphy (9)

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι ο ψευδάργυρος αν προστεθεί σε φαγητά με πολυφαινόλες, κάνουν το πιο δυνατό ντουέτο. Η σοκολάτα λοιπόν, περιέχει μεγάλες ποσότητες από αυτές, οπότε την επόμενη φορά που θα θες να εξαφανίσεις μία μπορείς να το κάνεις χωρίς ενοχές.
giphy (11)

Αν πάλι θες να το παίξεις της υγιεινής διατροφής, προτίμησε μία μαύρη σοκολάτα. Οι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στο κακάο και που ονομάζονται φλαβονοειδή βοηθούν στην υγεία των αγγείων και μειώνουν τις φλεγμονές. Επομένως, σε περίπτωση λιγούρας, ακόμα καλύτερο θα ήταν να την ικανοποιήσεις με μια μαύρη σοκολάτα υψηλή σε περιεκτικότητα κακάο. 

giphy (12)

Ωστόσο, οι ειδικοί ναι μεν δίνουν το πράσινο φως για την κατανάλωσή της, αλλά με μέτρο. Αν είναι να τη συμπεριλάβεις στην καθημερινότητά σου μετά από αυτήν την έρευνα, τότε λάθος μήνυμα πήρες. Γιατί σου λέει, αυξάνεται η καρδιακή ανεπάρκεια κατά 17%. Το συμπέρασμα; Μέτρον άριστον, τρώμε και απολαμβάνουμε λίγη κάθε φορά, διότι η υπερβολή δεν ευνόησε ποτέ κανέναν. 

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: hysteria.gr

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!