Ευχάριστα  τα νέα για τους κατοίκους του Πειραιά, αφού από το βήμα του συνεδρίου Athens Investment Forum ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κύριος Νίκος Κουρέτας διαβεβαίωσε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά.

1464803_AM_Peiraias_extension_Feb18_gr.jpg-440x550.png

Με βάση το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των νέων σταθμών μέχρι το καλοκαίρι του 2020 θα είναι έτοιμοι οι σταθμοί της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας και έναν χρόνο μετά δηλαδή το καλοκαίρι του 2021 οι σταθμοί στα Μανιάτικα, τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί για μείωση κυκλοφορίας των Ι.Χ. κατά 23.000 ημερησίως και την εξυπηρέτηση 115.000 επιβατών. Σημαντική είναι επίσης και η εξέλιξη πως με βάση την παράδοση αυτών των σταθμών η διαδρομή από το Λιμάνι του Πειραιά έως το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα έχει διάρκεια μόλις 55′. Ο προϋπολογισμός για τους σταθμούς αυτούς στον Πειραιά έχει υπολογιστεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ και οι νέοι επιβάτες στις 35.000. Όπως δήλωσε και ο κύριος Νίκος Κουρέτας, το πρώτο έργο της Γραμμής 4 είναι στο στάδιο της δημοπράτησης. Το πρώτο τμήμα έχει μήκος 13 χιλιομέτρων με 15 σταθμούς, με βαγόνια που δεν θα έχουν οδηγό και θα διαθέτουν πλήρως εκσυγχρονισμένο σύστημα πλοήγησης και φυσικά ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ. Στον απολογισμό της τελευταίας 20ετίας, έγινε αναφορά πως η εταιρία έχει θέσει σε λειτουργία και κατασκευάζει γραμμές 60 χιλιομέτρων σε 64 σταθμούς τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη με συνολικό κόστος 7,2 δισ. ευρώ.

1464806_DIMOTIKO_THEATRO_1

Οπότε φίλτατοι αναγνώστες από τον Πειραιά, λίγο απομένει ακόμα για να δείτε και στην πόλη σας το Μετρό και να ξεκινήσετε να έχετε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων και μετακινήσεων τόσο εντός Πειραιά αλλά και περιχώρων, όσο και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η μετάβαση εκεί θα μοιάζει με βολτούλα. Μελέτες και σχεδιασμοί υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν καθώς με βάση την καθημερινότητα των πολιτών νέες συνθήκες διαμορφώνονται και πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις οπότε είναι σχεδόν μονόδρομος για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εναρμονίζονται με αυτές.

Αφροδίτη Μαστοράκη

About Αφροδίτη Μαστοράκη

Καθηγήτρια Γαλλικών (Bonjour, Madame!) και ιδιωτική υπάλληλος (όνομα εταιρείας δε λέμε, μην είμαστε περίεργοι...), ευγενική, αυστηρή (εκεί που πρέπει), με πολλή φαντασία, ενθουσιώδης, με ιδιαίτερη αντιπάθεια στη ρουτίνα και με μεγάλη αδυναμία στα σκυλιά. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία (μυθιστορήματα, ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης κ.α.). Όνειρό μου; Ένα ταξίδι στο Μεξικό με εισιτήριο άνευ επιστροφής! Μία έκφραση που με χαρακτηρίζει; "Ποτέ μη λες ποτέ!", Οπότε Vamos Cosmogony!