Με λίγα λόγια; Το Instagram θα έχει τη δική του εκδοχή Messenger για να σου δώσει επιπλέον δυνατότητες επικοινωνίας με τους followers σου!

comment-threading-launch-slate_1080x1080

Ως γνωστόν, το Instagram περιορίζεται στην ανταλλαγή σχολίων κάτω από κάθε φωτογραφία, ενώ η υπολειτουργία του ανταλλαγής μηνυμάτων ούτε είχε διαδοθεί ιδιαιτέρως αλλά ούτε είχε διαφημιστεί. Τον Αύγουστο που μας πέρασε μάθαμε πως το Facebook είχε περάσει σε εσωτερικές δοκιμές μιας νέας έκδοσης του app, με την κύρια διαφορά μεταξύ της νέας λειτουργίας και του «κανονικού» Instagram να εντοπίζεται στο ότι η πρώτη δεν περιορίζεται στην επικοινωνία με «Close Friends». Η λειτουργία αυτή, δηλαδή το να μοιράζεσαι stories μόνο με άτομα σε αυτή τη λίστα, η οποία εισήχθη πέρυσι, μάλλον φάνηκε ανεπαρκής στους σχεδιαστές της εταιρείας. 

threadsforinstagram-01

Το αποτέλεσμα; Threads. Η κεντρική ιδέα πίσω από τη νέα υπηρεσία απαίτησε μια παραδοχή από τους επικεφαλής του Facebook: ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες του Instagram για τους οποίους η εφαρμογή είναι η κύρια πλατφόρμα social media και όχι το ίδιο το Facebook. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν και το app του Instagram όφειλε να διαθέτει τη δική του λειτουργία επικοινωνίας. Επιπλέον, με πολλούς χρήστες του Instagram να έχουν χιλιάδες followers έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να επιτρέψει σε αυτούς τους χρήστες να διαχωρίσουν τους followers από τους δικούς τους γνωστούς και φίλους (τους πραγματικούς) αλλά και τους συγγενείς, καθώς και να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους. 

settings

Το Threads μπαίνει στο Instagram, λοιπόν, με σκοπό να συμπληρώσει το Instagram Direct. Το αν θα καταφέρει να πετύχει και να αποκτήσει το δικό του κοινό αυτό θα το διαπιστώσουμε σε λίγο καιρό όταν θα έχουμε τα επίσημα στοιχεία από την εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση, ήδη οι υπεύθυνοι αναφέρουν πως οι χρήστες που μπήκαν στον κόπο και δημιούργησαν λίστα “Close Friends”, δεν έχουν παρά δέκα με είκοσι άτομα μέσα σε αυτήν κατά μέσο όρο.

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!