Μία από τις πιο πρωτότυπες και εντυπωσιακές πισίνες του κόσμου πρόκειται να κατασκευαστεί στην οροφή ενός ουρανοξύστη στο κέντρο του Λονδίνου, όμως το γεγονός που θα την καθιστά ξεχωριστή, εκτός της μοναδικής πανοραμικής θέας 360 μοιρών, είναι η… καταπακτή μέσω της οποίας θα μπαίνει κανείς. Ναι, ναι καλά διαβάσατε.

Όπως εξηγεί η κατασκευαστική εταιρεία Compass Pools, που έχει αναλάβει το εν λόγω έργο, η είσοδος στην εντυπωσιακή πισίνα θα γίνεται μέσω μιας περιστρεφόμενης σκάλας που θα «ανυψώνεται» όταν κάποιος θέλει να μπει στο νερό ή να βγει από αυτό. «Ο μηχανισμός θα θυμίζει κάπως υποβρύχιο ή ταινία του Τζέιμς Μποντ», εξηγεί ο βασικός σχεδιαστής και τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Άλεξ Κέμσλεϊ.

5cfac894240000300f85a0c6

Το σχέδιο του ουρανοξύστη, που θα στεγάζει ένα πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο και εστιατόρια, θα επιτρέπει στους πελάτες και τους επισκέπτες να «χαζεύουν» τους λουόμενους, αφού ο πάτος της πισίνας θα είναι διάφανος κατασκευασμένος από ακρυλικό που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως φεγγίτης από όπου θα αντανακλάται το φως .

Τη νύχτα θα λειτουργεί με φώτα που αλλάζουν χρώμα. Επίσης, το νερό της πισίνας θα θερμαίνεται με βιώσιμο τρόπο, χρησιμοποιώντας ενέργεια που εκλύεται από το σύστημα κλιματισμού του ξενοδοχείου.

Η πισίνα 600.000 λίτρων νερού πρόκειται να κατασκευαστεί στην οροφή ενός ουρανοξύστη 55 ορόφων, ο οποίος έχει ύψος 220 μέτρων. Συγκεκριμένα, η Infinity London, όπως ονομάζεται είναι η πρώτη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο που προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών στην πόλη του Λονδίνου. Η κατασκευή της θα ξεκινήσει το 2020, εφόσον θα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Πηγή Εξωφύλλου: www.businessinsider.com 

 

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…