Ένα σπάνιο είδος ζέβρας με βούλες, αντί για τις συνηθισμένες ραβδώσεις, εντοπίστηκε στην Κένυα.

Την πρωτόγνωρη αυτή εικόνα της άγριας φύσης απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Frank Liu. Ο φωτογράφος από το Χονγκ Κόνγκ δημοσίευσε στο Instagram τις φωτογραφίες, ενώ ανέφερε ότι την έχουν ονομάσει Tira.

1548498_zevra

Η Tira είναι μελανωτική ζέβρα. Αυτό σημαίνει ότι, λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας που επηρεάζει την παραγωγή μελανίνης, οι ρίγες της δεν σχηματίστηκαν σωστά. Ο μελανισμός, γενικότερα, είναι μια παράξενη γονιδιακή μετάλλαξη που προκαλεί την δημιουργία σκούρου χρώματος στο δέρμα και αποτελεί ουσιαστικά το αντίθετο του αλμπινισμού.

Οι φωτογραφίες από το σπάνιο ζώο δείχνουν τα σημάδια στο λαιμό και το στήθος του, ενώ έχει εντελώς μαύρη πλάτη και λεπτές λευκές λωρίδες στα πόδια της.

1548497_zebra

Ο Παρμάλ Λιμέιν που ασχολείται με τη άγρια φύση δήλωσε πως παρόμοιες ζέβρες έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα εθνικά πάρκα και δεν έχουν επιβιώσει πάνω από 6.

Το νεογέννητο ζώο εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες και θεωρείται το πρώτο του είδους του που εντοπίζεται με τα περίεργα σημάδια στο Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα στην Κένυα.

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: sigmalive.com

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…