Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Cosmogony και όλη η ομάδα του θα ήθελε να ευχηθεί καλή πρόοδο και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Είναι γνωστό πως το άγχος, η αγωνία, αλλά και ο ενθουσιασμός είναι τα βασικά συναισθήματα που νιώθουν τα παιδιά την πρώτη μέρα στο σχολείο – και ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι για εκείνα να διαχειριστούν τέτοιου είδους συναισθήματα, ειδικά όταν εισέρχονται σ’ ένα καινούριο γι αυτά περιβάλλον και μάλιστα με τόσα νέα πρόσωπα.

Είναι λογικό, λοιπόν, μερικά παιδιά να τα πιάσει πανικός, να φοβηθούν ακόμη και να τα χάσουν. Τι γίνεται τότε; Αρκεί ένα παιδί και μια τρυφερή κίνηση για να σώσει την κατάσταση. Αυτό συνέβη και με τον 6χρονο Christian.

classmates-holding-hands-autism-first-day-of-school-courtney-moore-3-5d6652531ba58__700

Η μητέρα του πρόσφατα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό μια φωτογραφία του γιου της, την πρώτη μέρα του στο σχολείο, να κρατάει από το χέρι έναν συμμαθητή του και να τον οδηγεί στην τάξη. Τα δύο παιδιά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, καθώς ήταν και τα δύο πρωτάκια. Λίγο πριν αποχαιρετήσει την μαμά του ο Christian, είδε τον μελλοντικό συμμαθητή του Connor να κάθεται σε μια γωνία και να κλαίει. Αμέσως, έσπευσε να τον παρηγορήσει χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ο νέος του φίλος είναι αυτιστικός.

Ο Christian βλέποντας τον να έχει πανικοβληθεί, αφού τον καθησύχασε, του κράτησε το χέρι και πήγαν μαζί στην τάξη. Η μητέρα του βαθιά συγκινημένη από την πράξη του γιου της τόνισε πόσο περήφανη και ευλογημένη νιώθει που μεγαλώνει ένα παιδί με ενσυναίσθηση και χρυσή καρδιά. Όταν ο Connor μίλησε στη μητέρα του για το τι συνέβη της είπε για τον νέο του φίλο: «Με βρήκε, μου κράτησε το χέρι και έκλαψα από χαρά». Μόνο περήφανη θα μπορούσε να είναι αυτή η μητέρα για το παιδί της και σίγουρα η συμπεριφορά του θα πρέπει να γίνει για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, παράδειγμα προς μίμηση!

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: kar.org.gr

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…