Ο Jean-Jacques Megel-Nuber είχε σκεφτεί αρχικά να ανοίξει ένα κλασικό βιβλιοπωλείο, αλλά τελικά αποφάσισε να φτιάξει ένα που θα ταξίδευε στη μακρινή γαλλική επαρχία, στα χωριά όπου δεν υπήρχαν ποτέ βιβλιοπωλεία ή όπου τα μοναδικά είχαν κλείσει εξαιτίας της ερήμωσης των οικισμών. Έκανε, λοιπόν, το όνειρό του πραγματικότητα φτιάχνοντας ένα βιβλιοπωλείο σε ρόδες. Ήθελε επίσης να συνδυάσει την αγάπη του για τα βιβλία με το πάθος του για τα ταξίδια.

in__19068_5d4d2c0fd2f0a

Το αποτέλεσμα ήταν το La Maison Qui Chemine («Το περιπλανώμενο σπίτι»), ένα τροχόσπιτο απίστευτα φωτεινό και ζεστό εσωτερικά, γεμάτο από πάνω μέχρι κάτω με ράφια που είναι γεμάτα με γύρω στα 3.000 βιβλία. Η διακοσμήτρια του χώρου, Pauline Fagué σχολίασε: «Ήθελα να δώσω την αίσθηση μιας καλύβας και την αύρα ενός μικρού βιβλιοπωλείου, και τα δύο πηγές ονείρου» Καθώς ο Megel-Nuber υποφέρει από άσθμα, η Fague χρησιμοποίησε οικολογικές βαφές με βάση το λινέλαιο. 

in__19068_5d4d2c0fdee02

Παρ’ όλα αυτά, οι περιπλανήσεις του Megel-Nuber δεν είναι πάντα εύκολες. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να διασχίσει δρόμους με μεγάλη κλίση, αναγκάζεται να κατεβάσει προηγουμένως τα βιβλία από τα υψηλότερα ράφια για να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους και να μην υπάρχει κίνδυνος να ανατραπεί το τροχόσπιτο στη διάρκεια της διαδρομής.

Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημά του θα βρείτε στο www.lamaisonquichemine.fr

Πηγή Εξωφύλλου: www.womantoc.gr

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!