Την πιο κοντινή θέση στην Γη θα λάβει απόψε το βράδυ ο πλανήτης Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ενώ θα είναι ορατός στον αττικό ουρανό καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας. Το εν λόγω φαινόμενο πραγματοποιείται ανά 13 μήνες, ονομάζεται ‘’αντίθεση’’ και συμβαίνει όταν Γη βρίσκεται ανάμεσα στον Ήλιο και τον Δία.

Θα έχουμε λοιπόν όλοι εμείς την δυνατότητα απόψε, βράδυ Δευτέρας, με κιάλια, τηλεσκόπιο και με τα γυμνά μας μάτια, να δούμε τον επιβλητικό πλανήτη. Όσοι μάλιστα διαθέτουν ένα πιο καλό τηλεσκόπιο ή κιάλια με καλή ανάλυση, θα μπορέσουν να δουν την επιφάνεια του, τα πυκνά νέφη του ή την λεγόμενη ‘’ερυθρά κηλίδα’’.

Τι πιο εντυπωσιακό για να τελειώσετε το βράδυ σας; Φαινόμενα που πραγματοποιούνται σπάνια, αξίζουν λίγο απ’ τον χρόνο μας ώστε να τ’ απολαύσουμε!

Πηγή Εξωφύλλου: www.space.com 

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!