Ήδη από το 1800, το κυνήγι του τυριού αποτελεί γνωστή εκδήλωση στη Μεγάλη Βρετανία.

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται το cheese rolling είναι καθιερωμένο «σπορ». Τι είναι, όμως, το cheese rolling; Ένα μάτσο τρελοί, που ανεβαίνουν σε μια απότομη κατηφόρα στο Coopers Hill στο Gloucestershire  της Βρετανίας, αφήνουν να κυλήσει ένα κεφάλι τυρί και το κυνηγούν κουτρουβαλώντας. Όποιος το πιάσει πρώτος κερδίζει.

Cheese Rolling race

Ο ετήσιος αγώνας Cheese Rolling πραγματοποιείται μπροστά σε 4.000 φιλάθλους παρά τις ανησυχίες της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής για τους πολλούς τραυματισμούς που σημειώνονται κάθε χρόνο.

Έτσι και τώρα την Δευτέρα 27 Μαΐου διεξήχθη το Gloucestershire Cheese Rolling 2019 για ακόμη μια χρονιά, ένας αγώνας που συγκεντρώνει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και εκατοντάδες κόσμου, αλλά έχει και… απώλειες. Όπως το 1997 με 33 τραυματισμούς συμμετεχόντων.

 

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: theatlantic.com

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…