Η Εurovision είναι ένα γεγονός που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο. Και αυτό διότι πρόκειται για μια διοργάνωση που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο μουσική,φαντασμαγορικές εμφανίσεις και αρκετό σασπένς για την ανάδειξη της νικήτριας χώρας την βραδιά του μεγάλου τελικού. Κάθε χρόνο, η προβολή της Eurovision χαρίζει στο κανάλι που την φιλοξενεί ρεκόρ τηλεθέασης,κάτι που μαρτυρά πως πολλοί είναι αυτοί που θα την παρακολουθήσουν απόψε το βράδυ. Για όλους εσάς λοιπόν συγκεντρώσαμε μερικά tips που θα κάνουν αυτή τη βραδιά ακόμη πιο διασκεδαστική.

Το warmup

Για να μπείτε στον ρυθμό της Eurovision, μπορείτε να δημιουργήσετε μια playlist με τα πιο γνωστά και τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια στην ιστορία του διαγωνισμού και να κάνετε ένα σύντομο flashback πριν την έναρξη.

It is always a matter of food

Επειδή είναι γνωστό πως νηστικό αρκούδι δεν χορεύει – και επειδή μιλάμε για μια βραδιά με πολύ μουσική και εν δυνάμει χορό – θα ήταν σοφό να κάνετε τις παραγγελίες σας από νωρίς, διότι καθυστερήσεις στα takeaway την ημέρα τέτοιων διοργανώσεων είναι αναμενόμενες. Για όσους θέλετε να γίνετε πιο δημιουργικοί, θα μπορούσατε να κάνετε μία γρήγορη έρευνα και να προετοιμάσετε σπιτικά σνακ χαρακτηριστικά των διαφόρων χωρών που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

pizza

Γνωρίστε τους συμμετέχοντες

Στο επίσημο site της Eurovision μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις χώρες που θα συμμετάσχουν,τους καλλιτέχνες, τα κομμάτια που θα ακουστούν, καθώς και για την ιστορία του ίδιου του διαγωνισμού με τα highlights της κάθε χώρας ξεχωριστά.

Drinking game

Σε αυτό το κομμάτι οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείτε να το διαμορφώσετε σαν quiz που όποιος απαντάει λάθος θα πίνει η να ορίσετε πως θα πίνουν όλοι όταν συμβαίνει κάτι συγκεκριμένο,παράδειγμα αν οι παρουσιαστές κάνουν κάποιο σαρδάμ,αν υπάρξει αλλαγή κουστουμιού εν μέσω ενός τραγουδιού κτλ. Για όσους χρειάζεστε περισσότερες ιδέες υπάρχουν ήδη διαμορφωμένοι κανόνες online. Με το μαλακό όμως…αν οι κανόνες που ορίσατε σας φαίνονται εύκολοι,καλό θα ήταν να τους τροποποιήσετε για να φτάσετε νηφάλιοι μέχρι το κομμάτι των βαθμολογιών που σηκώνει και τον περισσότερο σχολιασμό.

Προβολή εκτός σπιτιού-χώρας

Το live streaming μέσω Youtube είναι η πιο ασφαλής και σίγουρη επιλογή για όσους δεν θα έχετε πρόσβαση σε τηλεόραση ή αν βρίσκεστε εκτός χώρας. Από την άλλη,όσοι από εσάς θελήσετε να συνδυάσετε την προβολή με την σαββατιάτικη σας έξοδο,πολλά μέρη θα έχουν συντονισμένες τις τηλεοράσεις τους στο σταθμό που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό.

Όλοι οι καλοί χωράνε

Σε τέτοιες περιπτώσεις η εμπειρία έχει δείξει πως όσο πιο πολλοί,τόσο το καλύτερο. Η Eurovision κάθε χρόνο αποτελεί αστείρευτη πηγή σχολιασμού και χιούμορ,οπότε με την κατάλληλη παρέα το αποψινό βράδυ θα σας χαρίσει πολύ γέλιο και αξέχαστες ατάκες…Και ραντεβού ξανά του χρόνου.

Πηγή Εξωφύλλου: www.monacolife.net 

Αθηνά Χαραλαμπάκη

About Αθηνά Χαραλαμπάκη

Φοιτήτρια οδοντιατρικής στη Σόφια, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία, ειδικότερα μυστηρίου και αστυνομικά, με μία αδυναμία στην Agatha Christie και ακούω μανιωδώς μουσική. Στις μεγάλες μου αδυναμίες συγκαταλέγονται το πολύ και καλό φαγητό, η σοκολάτα, οι περίπατοι στη φύση και οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ούσα ανήσυχο πνεύμα, το όνειρό μου είναι να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Ανέκαθεν ευαίσθητη και αισιόδοξη, πιστεύω πως ο κόσμος μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος αν πρώτα γίνεις εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις γύρω σου.