Η φύση πάντα βρίσκει τρόπους να μας εκπλήσσει, κι αυτή τη φορά θα το κάνει παρουσιάζοντάς μας τα μικρότερα ζώα που υπάρχουν στη Γη!

Η Milly είναι το μικρότερο τσιουάουα στον κόσμο, αφού έχει μήκος μόλις 9,65 εκατοστά και ζυγίζει μόνο μισό κιλό!

18

Η bubblebee bat, ή αλλιώς η νυχτερίδα μπάμπουρας, συναντάται σε πολλές χώρες της Ασίας κι έχει μήκος μόλις 40 εκατοστά και βάρος 1,5 γραμμάριο!

TidKclq

Ο κύριος Peebles είναι ένα δίχρονο γατάκι που έχει ύψος 15,5 εκατοστά κι είναι η μικρότερη γατούλα στον κόσμο σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες.

TBAcat

Ο Peewee είναι το μικρότερο χάμστερ στον κόσμο, μιας κι έχει το μέγεθος ενός κέρματος!

58

Παρ’ όλο που την περνούν για πόνι, η Thumbelina είναι το μικρότερο άλογο στον κόσμο με ύψος μόλις 17 ίντσες και βάρος 24 κιλά.

horses

Υπάρχουν πολλά μικρά ψάρια, αλλά αυτό πρόκειται για το μικρότερο απ’ όλα. Αν και δε φαίνεται εύκολα με γυμνό μάτι, βρέθηκε στο ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα κι έχει μήκος μόλις 7,9 χιλιοστά!

210

Η Brookisia Minima είναι το μικρότερο είδος χαμαιλέοντα. Οι θηλυκοί του είδους είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος από τους αρσενικούς και μπορούμε να τους συναντήσουμε στη βορειοδυτική ακτή της Μαδαγασκάρης.

Minute_leaf_chameleon_(Brookesia_minima)_Lokobe

Γενικότερα, ο ιππόκαμπος είναι από τους μικρότερους κατοίκους της θάλασσας. Ο συγκεκριμένος, όμως, είναι μικρότερος κι από ένα κόκκο ρυζιού. Είναι πολύχρωμος, έχει μήκος γύρω στα 15 χιλιοστά (15,59 το αρσενικό και 14,54 το θηλυκό).Το επιστημονικό όνομα, που του δόθηκε, είναι Hippocampus japapigu.

seahorse1

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!