Αυτός ο ανθρώπινος νους ρε παιδί μου δεν έχει όρια κι αν αναλογιστείς ότι έχουμε ανακαλύψει πολύ μικρό μέρος του εγκεφάλου μας, φαντάσου για πόσα πράγματα είμαστε ικανοί! Ας δούμε μερικές Παγκόσμιες Ημέρες που μάλλον δεν ήξερες ότι υπάρχουν αλλά για το γαμώτο πρέπει έστω και μια φορά να τις γιορτάσεις, οπότε σημείωσε ημερομηνίες.

21 Ιανουαρίου- Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Μια σχετικά γνωστή παγκόσμια ημέρα, αλλά πείτε μου ένα κριτήριο για να ανακηρυχθεί παγκόσμια ημέρα εκτός από το ότι αγκαλιάζεις αγνώστους και μεταδίδεις μικρόβια από δω κι από κει.

1

20 Αυγούστου- Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών

Δεν καταλαβαίνω κάτι παιδιά; Έχω χάσει επεισόδια; Κάθε μέρα του καλοκαιριού δε γιορτάζουμε κατά των κουνουπιών και βγαίνουμε στα μπαλκόνια με προστάτες τα φιδάκια και λουσμένοι με το AUTAN; Το κάναμε και παγκόσμια ημέρα με συγκεκριμένη ημερομηνία; Κι αφού το κάναμε, ας το γιορτάσουμε μια φορά όπως της τιμάται τέλος πάντων!

02-3

9 Απριλίου- Παγκόσμια Ημέρα Μονόκερου

Για όλους εμάς τους ονειροπόλους που ζούμε στο ροζ μας συννεφάκι και τρώμε κάθε παραμύθι που μας ταϊζουν! Το μαγικό αυτό αλογάκι αξίζει να έχει μια μέρα μόνο για εκείνο για να το γιορτάσουμε. Προσέχετε τι πίνετε παιδιά, προσέχετε πολύ.

celebrate-national-unicorn-day-with-these-magical-kid-picks

14 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα της σταθεράς Π

Διότι εγώ την καταλάβαινα στο σχολείο και θα κάτσω να τη γιορτάσω κιόλας, καταλάβατε; Με το κριτήριο της λογικής πάντα, μάλλον γιορτάζουμε το γεγονός ότι παραμένει 3,14 και δεν αλλάζει ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο του κύκλου (και που το έγραψα με έπιασε ζαλάδα). Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως την ίδια μέρα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας, η οποία δυστυχώς δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα αν και στα social τα media έχει φανατικό κοινό. Αδικία παντού.

d95

15 Οκτωβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών

Παιδιά αν το πάμε έτσι να καθιερώσουμε και Παγκόσμια Ημέρα Ντους. Εξίσου χρήσιμη μπας και αναπνεύσουμε καθαρό αέρα καμιά ώρα στα ΜΜΜ τους καλοκαιρινούς μήνες.

1-2

19 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας

Όποιος το σκέφτηκε σίγουρα ήπιε νερό από δημόσια τουαλέτα διότι δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω για ποιο λόγο να γιορτάσουμε ένα τέτοιο γεγονός. Παρ’ όλα αυτά, η Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας καθιερώθηκε επίσημα το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους. Μάλιστα.

United Nations staff install a 15-door-high inflatable toilet to mark the World Toilet Day in front of the UN headquarters in New York on November 19, 2014. The UN on November 19 called for an end to defecation in the open, with fears growing that it has helped spread the deadly Ebola virus ravaging west Africa. The UN estimates that 2.5 billion people do not have access to an improved sanitation facility, including toilets or latrines, with consequences on human health, dignity and security, the environment, and social and economic development. AFP PHOTO/Jewel Samad (Photo credit should read JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)

11 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Αν μιλάμε και για το Βουνό του GOT μετά χαράς να το γιορτάσω! Σε αυτό το σημείο να συμπληρώσω ότι ακόμα δεν έχω καταφέρει να δω ούτε ένα λεπτό από τον τελευταίο κύκλο κι αποφεύγω τα social για τυχόν spoil όπως ο διάολος το λιβάνι! Ας μην ξεφεύγουμε όμως. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι προτιμούμε τη θάλασσα και το βουνό είναι αδικημένο και με το δίκιο του. Ξέρετε τι ωραίες διακοπές γίνονται στο βουνό; Τι ωραία θέα έχουν κλπ κλπ; Καπάρωσε, λοιπόν, κι αυτό μια ημέρα του Δεκέμβρη για να το επισκεπτόμαστε χιονισμένο ή μη και να πίνουμε στην υγειά του. Όχι ότι βρήκαμε αφορμή για να πιούμε πάλι, αλλά τέλος πάντων.

Game-of-Thrones-The-Mountain-after-resurrection

15 Ιουνίου- Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου

Φτερό στον άνεμο γυναίκας μοιάζει παιδιά μου. Λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή; Δηλαδή το κουνούπι είναι καλύτερο για να έχει δική του μέρα;

global-wind-day-photo-competition-wind-day

24 Οκτωβρίου- Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ

Ο παρτάκιας της υπόθεσης, ο βυσματίας ο ίδιος, αφού πήρε την πρωτοβουλία να τη θεσπίσει μόνος του τη μέρα του. Τι να κανς, να κατς α μαλωεις;

giphy

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!