Το πρώτο ραντεβού είναι το σημαντικότερο για μια σχέση, αφού αυτό είναι που θα καθορίσει το αν θα υπάρξει συνέχεια ή όχι. Είναι πάντα αγχωτικά και αμήχανα κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που πολλοί κάνουν “λάθη” τα οποία συχνά αποβαίνουν μοιραία. Το Cosmogony είναι εδώ για να σας συμβουλέψει τι να κάνετε και κυρίως τι να ΜΗΝ κάνετε στο πρώτο ραντεβού!

Do’s

#1. Να είσαι αυθεντικός

Παίζει να είναι από τα πιο σημαντικά (αν όχι το σημαντικότερο) συστατικό για να πετύχει το πρώτο ραντεβού. Αν δεν είσαι ο εαυτός σου και δημιουργήσεις μια ψεύτικη εικόνα στο άτομο που συνοδεύεις ή από το οποίο συνοδεύεσαι, πιθανότατα να το απογοητεύσεις. Όχι επειδή δεν θα του αρέσει ο πραγματικός σου χαρακτήρας, αλλά επειδή θα έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του. Δεν έχει νόημα να γίνεις άλλος άνθρωπος. Αν σε θέλει- σε αγαπάει θα το κάνει γι αυτό που είσαι!

#2. Να είσαι ευγενικός 

Μην φοβάσαι να συζητήσεις και να ανοιχθείς (με μέτρο φυσικά…μην τα πείτε και όλα από το πρώτο ραντεβού. Κρατήστε και τίποτα για τα επόμενα! Να υπάρχει και λίγο μυστήριο.) Μίλα ζεστά και φιλικά, κάνε λίγη πλάκα, για να σπάσει ο πάγος και θα λυθείτε από μόνοι σας.

#3. Διαλέξτε ουδέτερο μέρος 

Επιλέξτε να γνωριστείτε σε ένα ήρεμο καφέ ή χαλαρό μπαρ (όχι βέβαια να είστε μόνο εσείς και οι σερβιτόροι, αλλά να μην πάτε και κάπου που δεν θα βρίσκετε να καθίσετε και η μουσική θα είναι τόσο δυνατή που δεν θα ακούτε ο ένας τον άλλον). Πηγαίνετε σε ένα μαγαζί με χαλαρή μουσική στην ιδανική για συζήτηση ένταση, εφόσον προσπαθείτε να μάθετε πράγματα ο ένας για τον άλλον και, πέραν των άλλων, συζητήστε για τα ενδιαφέροντά σας. 

#4. Γέλα όσο μπορείς!

Δεν υπάρχει ωραιότερη αίσθηση από το να σε βλέπει ο/η συνοδός σου να γελάς και μάλιστα με τα δικά του αστεία. Μην σας πιάνουν οι ντροπές απλώς αφεθείτε και, όπως είπαμε να είστε ο εαυτός σας. Ο καθένας θα το εκτιμούσε και θα το λάτρευε αυτό!

Don’ts 

#1. Μη συμφωνείς με όσα λέει για να γίνεις αρεστός/ αρεστή 

Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις την προσωπικότητά σου κι αυτό σίγουρα δεν θα εκτιμηθεί από την απέναντι όχθη! Ε, και δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν συμφωνείτε σε όλα. Εξάλλου τα ετερώνυμα έλκονται!

#2. Μην κάθεσαι σιωπηλός και αμήχανος/σιωπηλή και αμήχανη

Το να κάθεσαι απλά με σταυρωμένα τα χέρια και να μην σου παίρνει ο άλλος λέξη είναι ότι χειρότερο! Παίρνεις αμυντική στάση που δείχνει και ότι δεν έχεις διάθεση να ανοιχθείς και ότι είσαι επιφυλακτικός άνθρωπος. Φυσικά, αν τον/την ρωτάς να σου επαναλάβει πράγματα που μόλις πριν λίγο σου “εξομολογήθηκε” δείχνει πως δεν τον/την προσέχεις και θα αρχίσει να σκέφτεται ότι σε κουράζει, ότι το μετάνιωσες (και δεν ξέρω’ γω τι άλλο) και θα φροντίσει να γυρίσετε σπίτια σας μια ώρα αρχύτερα. Α, και να μην ξαναβρεθείτε. 

#3. Μην πιεις πολύ αλκοόλ και μην αγγίξεις κινητό

Ένα ποτήρι κρασί είναι καλό ίσα για να χαλαρώσει ο οργανισμός σου. Άντε δύο! Το να φτάσεις να είσαι μεθυσμένος/ μεθυσμένη από την πρώτη σας γνωριμία μόνο κατά σου μπορεί να λειτουργήσει. Α! Και τα κινητά σας; Μακριά!!! Και στο αθόρυβο. Και μην τολμήσεις να το αναζητήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του ραντεβού.

giphy

Πηγή Εξωφύλλου: eu.freep.com 

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…