Το πλιγούρι είναι ένα είδος αποξηραμένου σίτου και αποτελεί ένα καλό υποκατάστατο για το ρύζι ή το κουσκούς. Το Cosmogony έχει να σας προτείνει μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή ειδική για σήμερα, καθώς δεν περιέχει ελαιόλαδο, αλλά και γενικά για νηστεία. 

Υλικά για 6 άτομα

1/2 πακέτο πλιγούρι

2 κούπες νερό

1 αγγούρι

2 ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

1 κρεμμύδι

χυμό από ένα λεμόνι

λίγο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και κόβουμε σε κύβους όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το πλιγούρι για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει) και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το νερό.

Μεταφέρουμε το πλιγούρι στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή Εξωφύλλου: Προσωπικό αρχείο

Νεφέλη Λιάτσου

About Νεφέλη Λιάτσου

Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σοβαρή όσο πρέπει, εκεί που πρέπει και εξίσου τρελή!!! Αγαπημένη συνήθεια το μαγείρεμα (και φυσικά το να καταβροχθίζω το φαγητό που υπάρχει στην κουζίνα!). Ιδιαίτερη αδυναμία στις ταινίες με κολλητές, ειδικά όταν συνοδεύονται από σουβλάκια και κάτι γλυκό για επιδόρπιο! Λατρεύω τα ψώνια, τη μουσική, τους ατελείωτους καφέδες στις γειτονιές της Αθήνας και τα ταξίδια! Όνειρό μου να επισκεφθώ όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης). Motto: Να τολμάς και να διεκδικείς αυτό που θες…