Επειδή νηστίσιμο φαγητό χωρίς νηστίσιμο γλυκό δε γίνεται, είμαστε εδώ για σας δώσουμε τις απόλυτες νηστίσιμες συνταγές για δύο αγαπημένα γλυκά: τάρτα σοκολάτας και black forest! Ακόμα κάθεσαι; Πάρε χαρτί και γράφε. Ή βλέπε τη συνταγή από το σάιτ μας. Ή κάνε screenshot τη συνταγή. Κάνε ό,τι θες ενιγουέι!

Τάρτα σοκολάτας – Υλικά

Για το παντεσπάνι

50 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

85 γραμμάρια αλεύρι

15 γραμμάρια κακάο

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα τρίβουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Τα κάνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μια ώρα. Μετά τη μια ώρα που θα βγάλουμε τη παγωμένη μπάλα, ανοίγουμε το ζυμάρι όσο θα είναι το ταψάκι μας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και βάζουμε το παντεσπάνι σε μια πιατέλα.

Για τη μους

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

125 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι

250 γραμμάρια κουβερτούρα

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ταχίνι, το μέλι και τη σοκολάτα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Τα ενώνουμε και όσο δένουν μεταξύ τους, ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκάλι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, τα ρίχνουμε πάνω από την τάρτα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

57649047_2361403844141865_8201128361087467520_n

Black Forest – Υλικά

Για το παντεσπάνι

 

250 γραμμάρια νερό

1/4 κουταλιά μαγειρική σόδα

20 γραμμάρια κακάο

200 γραμμάρια ζάχαρη

1 βανίλια

100 γραμμάρια σπορέλαιο

λίγο κονιάκ ή λικέρ

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

400 γραμμάρια αλεύρι

μισό πακέτο κουβερτούρα σε κομματάκια

Ζεσταίνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέσα του όλα τα υλικά εκτός του αλευριού και του μπέικιν γιατί αυτά θα τα προσθέσουμε στο τέλος. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Για την κρέμα

500 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη

100 γραμμάρια κακάο

1 βανίλια

200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

λίγο λικέρ ή κονιάκ

γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Βρέχουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι βύσσινο μαζί με τα κομματάκια βύσσινου. Ρίχνουμε την κρέμα που έχουμε χτυπήσει. Για στόλισμα, ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας.

Καλή επιτυχία!

Καλό Πάσχα με υγεία κι ευτυχία σε όλους! 

Πηγή Εξωγύλλου: www.schaer.com 

 

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!