Προχωράμε δυναμικά στην τρίτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Είμαι σίγουρη πως πολλές φορές έχετε αναζητήσει ένα υγιεινό σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας στην τσάντα σας, στο γραφείο, τη σχολή. Το σπιτικό παστέλι είναι η τέλεια λύση που ναι μεν θα σας χαρίσει θρεπτικά συστατικά, αλλά θα ικανοποιήσει πλήρως τον ουρανίσκο σας. 

Υλικά 

500 γρ. σουσάμι

500 γρ. μέλι

λίγο ξύσμα λεμονιού 

Εκτέλεση

Καβουρδίζετε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μέλι για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνετε η φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα μαζί με το σουσάμι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να ξεκολλήσουν από τον πάτο.

Απλώνετε στο πάγκο σας ένα αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε επάνω το μείγμα και σκεπάζετε με ένα δεύτερο χαρτί. Αρχίστε να πιέζετε με τον πλάστη ώστε να φέρεται το μείγμα σας σε μια ίσια γραμμή και σε ομοιόμορφο πάχος. Μετά από 15-20 λεπτά, αφού το μείγμα σας έχει κρυώσει μπορείτε να κόψετε το παστέλι σας σε μερίδες. 

Ιδανικά φροντίστε να μη δημιουργήσετε χοντρή στρώση ώστε να το απολαύσετε όπως πρέπει.

Ειδικά τώρα στη νηστεία, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το παστέλι για να δοκιμάσετε νέους συνδυασμούς γεύσεων. Δοκιμάστε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή και αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας που σίγουρα θα απογειώσουν το σνακ σας. 

Πηγή Εξωφύλλου: mindovermunch.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".