Προχωράμε στη δεύτερη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η νηστεία καλά κρατεί. Για εσένα που θες να πας στην Ιταλία μόνο και μόνο για να τρως πίτσα όλη μέρα χωρίς καμία ενοχή, σου έχουμε τη λύση. Λέμε ναι στην πίτσα, αλλά όχι στα μικρά απαγορευτικά της νηστείας που σχετίζονται με το κρέας και τα λοιπά του παράγωγα. Μπορείς εύκολα και γρήγορα να απολαύσεις μια πίτσα με άρωμα Ελλάδας. Πάρε χαρτί και στυλό, σημείωσε τα υλικά που θα χρειαστείς και ξεκίνα το μαγείρεμα.

Υλικά

1 πακέτο έτοιμη ζύμη πίτσας

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά του γλυκού chili sauce

Για γαρνίρισμα

1 κρεμμύδι

2 χρωματιστές πιπεριές

Λίγες ελιές

Κάππαρη

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Χτυπάτε τις ντομάτες και ρίχνετε μέσα τον πελτέ και την chili sauce μαζί με το σκόρδο. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα λαχανικά (σε ροδέλες τα κρεμμύδια, σε κυβάκια τις πιπεριές και φυσικά μη ξεχάσετε τις ελιές).

Παράλληλα προθερμένετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Απλώνετε την έτοιμη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί, γαρνίρετε με την κόκκινη σάλτσα για να χτίσετε τη βάση της πίτσας. Πασπαλίζετε πάνω στη σάλτσα το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Στη συνέχεια ρίχνετε διάσπαρτα πάνω στην πίτσα τα λαχανικά μαζί με την κάππαρη.

Σ’ αυτό το σημείο να πούμε πως αν είστε από εκείνους που νηστεύουν μόνο το κρέας, τότε μπορείτε να προσθέσετε στην πίτσα σας τριμμένη φέτα για να συμπληρώσετε όπως πρέπει την ελληνική πίτσα.

Ψήνετε για 10-15 λεπτά!

Πηγή Εξωφύλλου: starpizzacanton.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".