Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση της καταστροφής της Παναγίας των Παρισίων όπως είναι γνωστή παγκοσμίως ή αλλιώς Notre Dame. Το εμβληματικό στολίδι του Παρισίου τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Δευτέρας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός για ώρες και να δίνουν μάχη για να κρατήσουν ζωντανό και ακέραιο τον ιστορικό ναό. 

Οι φλόγες δεν άργησαν να φτάσουν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού ναού του 12ου αιώνα, ενώ στη συνέχεια τύλιξαν το βέλος του κωδωνοστασίου, το οποίο κατέρρευσε, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέρρευσε και η υπόλοιπη στέγη μαζί με το ρολόι της πρόσοψης. Το Παρίσι, η πόλη του φωτός πνίγηκε σε ένα αποπνικτικό σύννεφο καπνού, με τους αυτόπτες μάρτυρες να παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την καταστροφή της, με δάκρυα και αγωνία στα μάτια.

Πλήθος σκίτσων πλημμύρισαν το διαδίκτυο και τα social media χιλιάδων χρηστών, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για την τραγωδία που έζησε το Παρίσι.

Τα σκίτσα συγκινούν, ενώ παράλληλα δίνουν μια γερή γροθιά στο στομάχι κάθε θεατή.

paris4

paris5

paris1

paris6

D4Osk3tWAAYFqCP

D4Or-xwWkAIOvsy

D4OzwT4W4AcoDVO

D4OmtG1WwAE_ipe

D4N2Ip0WAAAfdmW

D4PKIwOXoAEFTj6

paris7

D4OgRrMXkAIwsfr

paris3

Πηγή Εξωφύλλου: www.cbc.ca 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".