Η «Ώρα της Γης» έφτασε και φέτος με εκατοντάδες πόλεις να βυθίζονται στο σκοτάδι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και καλώντας καθέναν από εμάς να συνδεθούμε ξανά με τη φύση για μια ώρα και… για πάντα!

Στις 20:30 (ώρα Ελλάδος), πολλά κτίρια και εμβληματικά μνημεία ανά τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα για μια ολόκληρη ώρα, καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. 

Τα φώτα θα σβήσουν από τον Πύργο της Σανγκάης, το Βικτόρια Χάρμπορ του Χονγκ Κονγκ, τον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, την Κόκκινη Πλατεία, την Ακρόπολη, τον Πύργο του Άιφελ, τις πυραμίδες της Αιγύπτου, την βασιλική του Αγίου Πέτρου, το Μπιγκ Μπεν, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο έως την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μια δράση που διοργανώνει το WWF, η οποία ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007. Δεν άργησε να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη οξύνεται.

Μετράμε αντίστροφα και μόλις το ρολόι δείξει 20:30, πλησιάστε στο διακόπτη και κλείστε τον. Δείτε κάθε σπίτι να υποδέχεται το σκοτάδι σε μια προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό της φύσης.

Πηγή Εξωφύλλου: sfwallpaper.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".