Έχουμε συνηθίσει να θαυμάζουμε τους πίνακες ζωγραφικής σε μουσεία ανά τον κόσμο, εγκλωβισμένους μέσα σε ορθογώνια κάδρα, κρεμασμένα σε τοίχους.

Ο Maciek Janicki θέλησε να δώσει την προσωπική πινελιά στη συνηθισμένη εκδοχή των πινάκων και γι’ αυτό σχεδίασε ένα animation με τίτλο No Blue Without Yellow, με το οποίο ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας τα έργα του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, Βίνσεντ Βαν Γκογκ. 

Δύο λεπτά αρκούν για να πετάξεις πάνω από τα τοπία που ζωγράφισε με το δικό του μοναδικό τρόπο ο διάσημος καλλιτέχνης και να τα βλέπεις να αποκτούν κίνηση και ζωή.

Το animation πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ. 

Διαβάστε επίσης: Το μυστικό πίσω από την “Έναστρη Νύχτα” του Van Gogh

Πηγή Εξωφύλλου: en.wikipedia.org 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".