Μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί για να ανακαλύψουμε πλήθος από challenges που γίνονται viral σε ώρα μηδέν. Κάποια από αυτά είναι χαριτωμένα, κάποια αστεία, ενώ κάποια άλλα εντελώς βλακώδη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του «Cheese Challenge» σύμφωνα με το οποίο γονείς πετούν μια φέτα τετηγμένου τυριού στο πρόσωπο μικρών παιδιών. 

Ωστόσο, το νέο challenge που ακούει στο όνομα «Trashtag» έρχεται για να ξεχωρίσει και να διαδώσει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και πόσο καταλυτική μπορεί να είναι για το μέλλον του πλανήτη μας. Χιλιάδες χρήστες των social media και κυρίως των Instagram, Twitter και Reddit αντλούν έμπνευση από ανθρώπους που βγαίνουν βόλτα έξω και μαζεύουν οποιοδήποτε σκουπίδι βρουν στο δρόμο τους. 

Τι πρέπει να κάνεις;

Για γίνεις μέρος αυτής της σωτήριας πρόκλησης το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εντοπίσεις μια περιοχή γεμάτη με απορρίμματα ή έστω έναν ξεχειλισμένο κάδο, να τα καθαρίσεις και στη συνέχεια να ποστάρεις μια φωτογραφία στα social media με το «πριν» και το «μετά», χωρίς φυσικά να παραλείψεις το hashtag #trashtag.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το συγκεκριμένο hashtag δεν είναι καινούριο, μιας και κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2015 η UCO, μια εταιρεία που κατασκευάζει εξοπλισμό για κάμπινγκ, ορειβασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, είχε ξεκινήσει το πρότζεκτ #TrashTag, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να συλλέξει 10.000 απορρίμματα από τη φύση μέχρι τον Οκτώβριο του 2016.

Ωστόσο, αν το συγκεκριμένο πρότζεκτ ξεχάστηκε, ένα σαββατοκύριακο ήταν αρκετό για να το επαναφέρει στη δημοσιότητα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων. 

Δείτε μερικά παραδείγματα κι ίσως πειστείτε να βάλετε κι εσείς το χεράκι σας για να αποκτήσουμε έναν πιο καθαρό πλανήτη!

Πηγή Εξωφύλλου:pixeltote.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".