Σε δημοπρασία θα δοθεί η νοσοκομειακή ρόμπα που φορούσε ο ηγέτης των Nirvana, Kurt Cobain στο Reading Festival το 1992. 

Ο τραγουδιστής ανέβηκε στη σκηνή φορώντας τη συγκεκριμένη ρόμπα, ενώ τον τσουλούσαν με ένα βοηθητικό καροτσάκι. Πρόκειται για μια συναυλία που έγραψε ιστορία σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ, ενώ το συγκεκριμένο live αποδείχθηκε και ένα από τα τελευταία των Nirvana στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού λίγα χρόνια μετά ο Cobain αυτοκτόνησε. 

Μετά την είδηση του θανάτου του Cobain που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και τους θαυμαστές του, στις 10 Απριλίου έλαβε χώρα μια ολονυχτία προς τιμήν του σε ένα πάρκο στο κέντρο του Σιάτλ όπου συγκεντρώθηκαν περίπου εφτά χιλιάδες άτομα για να θρηνήσουν. Στο μνημόσυνο προβλήθηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα και τραγούδια και η Courtney Love διάβασε στο πλήθος κομμάτια από το σημείωμα που είχε αφήσει ο Cobain. Προς το τέλος της ολονυχτίας, η Love έφτασε στο πάρκο και μοίρασε σε όσους είχαν απομείνει κάποια από τα ρούχα του Cobain.

1107949_master

Μάλιστα, η Courney Love φέρεται πως έδωσε και τη θρυλική ρόμπα σε ένα θαυμαστή. Σήμερα, 25 χρόνια μετά ο θαυμαστής αποφάσισε να δώσει το συγκεκριμένο ενθύμιο προς πώληση. Η αρχική τιμή για τη νοσοκομειακή ρόμπα έχει οριστεί στις 40.000 λίρες, ενώ αναμένεται συγκεντρώσει πολλά αστρονομικά χτυπήματα. 

Πηγή Εξωφύλλου:www.jambase.com

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".