Η αντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ έχει ξεκινήσει και τα βλέμματα είναι στραμμένα στους εκλεκτούς υποψηφίους που αναμένεται να διεκδικήσουν με τα κινηματογραφικά τους αριστουργήματα όσο περισσότερα αγαλματίδια γίνεται. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες φιγουράρει η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο σε δέκα κατηγορίες. 

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης έγινε αντικείμενο ανάλυσης για το γνωστό κινηματογραφικό site, ονόματι IMDb, το οποίο δημοσίευσε ένα βίντεο-αφιέρωμα στον Γιώργο Λάνθιμο και τις ταινίες του. Το IMDb λοιπόν επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει τις τεχνικές του Έλληνα σκηνοθέτη βασισμένο σε αποσπάσματα από ταινίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις. 

«Αμήχανοι ενήλικες, μέσα σε σουρεαλιστικά και αποστειρωμένα περιβάλλοντα, χαρακτήρες με παιδικά στοιχεία στην προσωπικότητά του, αντιμετώπιση της απώλειας και της επιθυμίας, σκοτεινό χιούμορ και παράδοξα, λήψεις πίσω από τα κεφάλια, κάμερες στο χέρι, αργή κίνηση, κεφάλια κομμένα από τα πλάνα, ξαφνικά ξεσπάσματα βίας και κυρίως…κλειστά μάτια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

Το παρακάτω βίντεο δημιούργησε ο Matt Detisch.

Πηγή Εξωφύλλου: www.imdb.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".