Σήμερα ο ουρανός σας δίνει μια καλή ευκαιρία να παρατήσετε ό,τι κάνετε και να βγείτε μια βόλτα. Σήμερα θα σημειωθεί η δεύτερη υπερπανσέληνος για το 2019, ενώ προβλέπεται η επόμενη να γίνει στις 21 Μαρτίου. 

Για όσους είναι αποφασισμένοι να περάσουν ένα ξεχωριστό και ρομαντικό απόγευμα, στις 17:53 ώρα Ελλάδος η υπερπανσέληνος θα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση στον ουρανό. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη υπερπανσέληνος της χρονιάς είχε συμβεί στις 21 Ιανουαρίου.

Τι είναι η υπερπανσέληνος;

Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη, με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός απ’ ότι συνήθως. 

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. 

Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο. 

Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ Σελήνη δεν είναι επιστημονικός, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από αστρολόγους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή Εξωφύλλου: hotelitali.com/ 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".