Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνής Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά. 

Στο κλίμα ήδη φορτισμένο κλίμα της ημέρας, προστίθεται ένα συγκινητικό βίντεο κινουμένων σχεδίων που δεν άργησε να γίνει viral. 

Σε λιγότερο από 3 λεπτά ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας η περιπέτεια ενός νεαρού κοριτσιού που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια μεγάλη μάχη, αυτή κατά του καρκίνου. Τα πάντα γύρω του καταρρέουν, όσο η ίδια αντικρίζει τις δυσάρεστες επιπτώσεις του καρκίνου πάνω της, με τα μαλλιά της να αρχίζουν να πέφτουν και τις επίπονες διαδικασίες για την θεραπεία της να γίνονται η νέα της καθημερινότητα. 

Το ηχηρό μήνυμα που αποσκοπεί να μεταδώσει το ολιγόλεπτο, αλλά τόσο ουσιώδες βίντεο, είναι ότι η αγάπη και η επιμονή παραμένουν τα πιο δυνατά «όπλα» των ανθρώπων απέναντι σε τόσο δύσκολες καταστάσεις. Οι άνθρωποι που έχουν γύρω μας, από τους γονείς και τους φίλους μέχρι τους ίδιους τους γιατρούς, και η δίψα μας για τη ζωή είναι ίσως και η πιο αποτελεσματική ασπίδα που θα μπορούσαμε να έχουμε για να πολεμήσουμε τον καρκίνο.

Δημιουργοί του συγκινητικού βίντεο με τίτλο «The Fall: Love Never Lets Us Down» είναι οι WMcCann, Zombie Studio και Loud, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για χάρη του νοσοκομείου «Cancer De Barretos» που βρίσκεται στο Σάο Πάολ της Βραζιλίας. 

Το βίντεο μετράει αρκετό καιρό από τότε που δημιουργήθηκε, ωστόσο η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου στάθηκε αφορμή για το απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι θεατές ανά τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο που πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει μετονομαστεί σε Hospital de Amor, με στόχο να προωθήσει το μήνυμα ότι η αγάπη είναι η βασικότερη πηγή δύναμης στη μάχη κατά του καρκίνου.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Πηγή Εξωφύλλου: Youtube

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".