Καλή χρονιά αναγνώστες μας με υγεία, ευτυχία κι επιτυχίες σε όσους στόχους έχετε στη ζωή σας! Για να μας μπει καλά το 2019, θα επιστρέψουμε δυναμικά στη στήλη μας με ένα λάιτ θεματάκι (μουχαχα). Ας δούμε, λοιπόν, τις πιο σκληρές τιμωρίες που επιβάλλονται στους βιαστές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

ΚΙΝΑ

Οι αρχές της Κίνας τιμωρούν τους βιαστές αμέσως με θανατική ποινή και σε κάποιες περιπτώσεις ο βιαστής επίσης τιμωρείται με ακρωτηριασμό των γεννητικών του οργάνων.

ΙΡΑΝ

Στο Ιράν, ο βιαστής είτε απαγχονίζεται είτε πυροβολείται μέχρι θανάτου δημόσια. Μερικές φορές ο ένοχος γλιτώνει από τη θανατική ποινή μετά από την έγκριση του θύματος, αλλά θα δεχτεί 100 μαστιγώματα ή ισόβια κάθειρξη.

revenge-rape-3

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οποιοδήποτε είδος σεξουαλικής επίθεσης, μέχρι και ένα γαλλικό φιλί χωρίς τη συγκατάθεση του ενός, θεωρείται βιασμός στην Ολλανδία. Ο βιαστής τιμωρείται με φυλάκιση που κυμαίνεται από 4 έως 15 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία του κατάδικου.

ΓΑΛΛΙΑ

Στη Γαλλία, ο βιαστής τιμωρείται με 15 χρόνια φυλάκισης. Αν, όμως, έχει προκαλέσει βασανιστήρια στο θύμα, τότε η ποινή μπορεί να επεκταθεί στα 30 έτη ή σε ισόβια φυλάκιση ανάλογα με την έκταση της σωματικής βλάβης που προξενήθηκε στο θύμα.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει καμία επιείκεια για αυτό το έγκλημα. Αποδίδεται άμεση δικαιοσύνη στο θύμα βιασμού, αφού μια διμοιρία στρατού πυροβολεί τον βιαστή στο κεφάλι. Απλά, λιτά κι απέριττα. 

ΡΩΣΙΑ

Στη Ρωσία, ο κατάδικος πρέπει να εκτίσει μια ποινή φυλάκισης για 3 έτη, που μπορεί να φτάσει ως και τα 30, ανάλογα με τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο θύμα.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Στο Αφγανιστάν αποδίδεται άμεση δικαιοσύνη στο θύμα, σε μόλις τέσσερις μέρες, πυροβολώντας τον βιαστή στο κεφάλι. Για άλλη μια φορά απλά, λιτά κι απέριττα.

ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν δύο είδη νομοθεσίας, τον πολιτειακό νόμο και την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Εάν η υπόθεση βιασμού εμπίπτει στην κατηγορία του ομοσπονδιακού νόμου, τότε ο βιαστής εκτίει ποινή φυλάκισης 30 ετών. Οι ποινές για βιασμό διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, στους πολιτειακούς νόμους.

0-RDkYvuhS-iKz_-p-

ΙΝΔΙΑ

Η Ινδία θέσπισε ακόμα πιο αυστηρή τιμωρία η οποία ψηφίστηκε με το νομοσχέδιο του 2013. Ο βιαστής είτε λαμβάνει ποινή φυλάκισης 14 ετών και σπανιότερα ο βιαστής τιμωρείται με εκτέλεση δια απαγχονισμού.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Αν κανείς καταδικαστεί για βιασμό, τότε εκτελείται δημοσίως μερικές μόλις ημέρες έπειτα από τη δίκη. 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Στην Αίγυπτο, ο βιαστής απαγχονίζεται δημοσίως προκειμένου οι επίδοξοι βιαστές να ξέρουν τις επιπτώσεις του εν λόγω ειδεχθούς εγκλήματος. Παραδειγματισμός σαν να λέμε.

ΙΣΡΑΗΛ

Στο Ισραήλ, ο βιαστής φυλακίζεται για τουλάχιστον 4 χρόνια και με μέγιστη ποινή τα 16 χρόνια.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η τιμωρία της σεξουαλικής επίθεσης ή βιασμού είναι θάνατος με απαγχονισμό εντός 7 ημερών.

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα, οι ποινή για τον βιασμό είναι φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών. Η λιγότερη ποινή σε σχέση με τις παραπάνω χώρες, γι’ αυτό κι αναλαμβάνουν δράση οι τρόφιμοι, επιβάλλοντας τους δικούς τους νόμους μέσα στη φυλακή, που αυτό σημαίνει οφθαλμός αντί οφθαλμού, άγριο ξύλο μπορεί και μέχρι θανάτου και κανείς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.

 

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: twitter.com

 

 

 

 

Αγγελική Μουζακίτη

About Αγγελική Μουζακίτη

Μέλλουσα αστυνομική ρεπόρτερ. Λάτρης των βιβλίων και των σειρών. Αν δε με "πιάσεις" να κάνω κάτι από αυτά τα δύο...τότε θα τρώω κάποιο γλυκό! Όνειρό μου να ταξιδέψω σε όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη!