Πού σε βρίσκει η τελευταία μέρα του 2018; Τι κάνεις; Ποιος είσαι;

Πέρασε μια ακόμη χρονιά. Γεμάτη με γεμάτες και άδειες στιγμές, χαμόγελα, κλάματα, γέλιο, ευτυχισμένα ή δυστυχισμένα κλάσματα του δευτερολέπτου, ανθρώπους που ήρθες κοντά ή που απομακρύνθηκες, δεσμούς και επαφές που δημιούργησες ή έσπασες, επιτυχίες ή αποτυχίες. Αυτή η χρονιά είχε πολλά και για τον καθένα ξεχωριστά δημιούργησε ένα μοναδικό συναίσθημα. Δεν συμφωνούν όλοι στ’ ότι ήταν μια καλή χρονιά και δεν συμφωνούν όλοι στο ότι δεν ήταν. Το μόνο σίγουρο είναι ένα: Την χρονιά μας την φτιάχνουμε εμείς!

Θυμήσου κάποιες απ’ τις μέρες του 18’…. Και τώρα θυμήσου κάποιες που προσπάθησες να ξεχάσεις. Εικόνες, λέξεις και στιγμές που ήρθαν, έγιναν και πέρασαν. Ένας χρόνος με περισσότερες εμπειρίες σε πολλούς ή μερικούς τομείς. Αυτό που μου αρέσει να κάνω στην εκπνοή του χρόνου είναι ο απολογισμός. Σαν το τραγούδι ‘’ Το μέτρημα’’. Ναι κάπως έτσι. Μετράω τις στιγμές μου, τις ημέρες που ήμουν 100% εγώ και τις ημέρες που ήθελα ή αναγκάστηκα να μην είμαι. Σου προτείνω να το δοκιμάσεις. Δες εσένα ως εξωτερικός παρατηρητής. Ποιος είσαι αν σε κοιτάξεις από μακριά; Είσαι αυτός που πάντα ονειρευόσουν ή έγινες κάποιος άλλος; Είπες  αυτά που ένιωθες στους ανθρώπους που ήθελες ή τα κράτησες μέσα σου; δοκίμασες να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου ή το μετέφερες για μια πιο μακρινή ημερομηνία;

Όλα όσα ζούμε είναι τώρα. Ο χρόνος είναι τώρα. Δεν σε περιμένει, όμως σου δίνει ένα μεγάλο αβαντάζ. Το παρόν! Αξιοποίησέ το. Το τέλος του έτους είναι η αρχή του επόμενου και φέρνει μαζί κάθε τι καινούριο. Βρες ποιος είσαι πραγματικά και μπες αυθεντικός στην νέα χρονιά. Συγχώρεσε, εκφράσου, αγάπα, ζήσε, μίλα, γέλασε, θύμωσε και μη μετράς τον χρόνο. Μέτρα στιγμές, κάνε τες δικές σου και πριν το ρολόι δείξει δώδεκα πες στον πραγματικό εαυτό σου, αυτόν που ξέρεις και αγαπάς ότι του χρόνου θα ζεις όπως πραγματικά θέλεις! Άλλωστε το ‘’του χρόνου’’ είναι σχεδόν εδώ!

Καλή Πρωτοχρονιά!

Πηγή εικόνας: joecam.net 

 

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!