Κούραση, καθημερινές εντάσεις και ασχολίες, δουλειά ή διάβασμα, έξοδος ή υποχρεώσεις, στο τέλος της ημέρας ένας είναι ο κοινός παρανομαστής: πόνος στον αυχένα, πονοκέφαλος και κουρασμένοι ώμοι. Είναι αλήθεια ότι το στρες, οι ευθύνες και κάθε τι που μας απασχολεί, έρχεται και συσσωρεύεται ως ένταση ψηλά στις ωμοπλάτες και τον αυχένα μας. Ακόμη όμως και απλές δραστηριότητες ή κινήσεις μας μέσα στην ημέρα, επιβαρύνουν την περιοχή, δημιουργώντας μας ένα δυσμενές συναίσθημα. Γι’ αυτό πολλές φορές βλέπουμε είτε στον εαυτό μας είτε στους γύρω μας, τον άνω κορμό κυρτωμένο.

Πώς μπορούμε λοιπόν ν’ ανακουφίσουμε ώμους και αυχένα εύκολα  μέσα στην ημέρα μας;

1.Βάλε ξυπνητήρι 2-3 λεπτά νωρίτερα απ’ το κανονικό (δεν σου ζητάω πολλά) και κάνε ένα απολαυστικό τέντωμα σε όλο σου το σώμα, τεντώνοντας τα χέρια πίσω απ’ το κεφάλι σου. Στην συνέχεια κούνησε το κεφάλι σου δεξιά και αριστερά στο μαξιλάρι, φτάνοντας αργά απ’ τον ένα κρόταφο στον άλλο.

2.Αφιέρωσε μέσα στην μέρα σου (κυρίως στο μέσον της) ένα λεπτό και κούνησε με κυκλικές περιστροφές το κεφάλι σου. Κάνε το πρώτα δεξιά και έπειτα αριστερά. Προσπάθησε η κίνηση να γίνεται αργά και απολαυστικά, ώστε να διαταθούν οι μύες του σημείου.

3.Κάθισε με την πλάτη σου σε έναν τοίχο, (προτίμησε θέση οκλαδόν στο έδαφος με μαξιλάρια) άφησε την σπονδυλική σου στήλη ν’ ακουμπάει ολόκληρη στον τοίχο και πίεσε ελαφρώς τις ωμοπλάτες σου στον τοίχο, κρατώντας τον αυχένα στην ίδια ευθεία με το υπόλοιπο σώμα σου. Κράτησε αυτή την ευθυγράμμιση για 1 λεπτό, ξεκουράσου και επανέλαβε για άλλα 2 λεπτά.

04-24-14_wt_self_massage_shutterstock

Πηγή εικόνας: www.wellnesstoday.com 

4.Κάνε μασάζ στον εαυτό σου. Ξεκίνησε τοποθετώντας τους αντίχειρές σου πίσω απ’ τ’ αφτιά και κάνε απαλό μασάζ με ανοδική πορεία προς τους κροτάφους σου. Χρησιμοποίησε τα υπόλοιπα δάχτυλα για να κάνεις απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο κεφάλι.

Με 4 απλές κινήσεις, μπορείς να βελτιώσεις την καθημερινή στάση του σώματός σου στην περιοχή εκείνη, ν’ ανακουφιστείς και ν’ αποφορτιστείς απ’ την καθημερινότητά σου. Θα παρατηρήσεις αμέσως την διαφορά μιας και θα νιώσεις ανάλαφρος/η και πιο ξεκούραστος.

Δοκίμασε το λοιπόν!

Πηγή εξωφύλλου: myalliedpain.com 

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!