Μέσα Νοεμβρίου σημαίνει και επίσημα ‘’αρχή χειμώνα’’, προετοιμασία για τον ερχομό της αγαπημένης περιόδου των μικρών και των μεγάλων, δηλαδή των Χριστουγέννων. Οι λάτρεις των Χριστουγέννων έχουν αρχίσει ήδη να ‘’μετρούν’’ μέρες μέχρι να έρθει αυτή η λατρεμένη περίοδος. Ανυπομονησία, αυτό θα μπορούσε να είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που κατακλύζει τις ψυχές των περισσοτέρων. Βέβαια, κανείς δε θα μπορούσε να ξεχάσει την ετήσια, καθιερωμένη διαφήμιση στην ελληνική τηλεόραση που μας εντάσσει στο κλίμα των εορτών. Αυτή η διάθεση ωστόσο δε γίνεται να μη συνδυαστεί με κουβέρτα στον καναπέ, με ταινία και με ζεστό καφέ ή μια καυτή σοκολάτα τα κρύα Σάββατα του Νοέμβρη… Οι σοκολάτες γάλακτος βέβαια έχουν την τιμητική τους, καθώς το καλοκαίρι αργεί πολύ! Ας μην ξεχνιόμαστε όμως, τα εορταστικά εδέσματα και κυρίως τα πολυαγαπημένα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες υπάρχουν ήδη στο εμπόριο για να μας θυμίσουν πως τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Το ίδιο ισχύει και για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα χιλιάδες στολίδια, τις γιρλάντες και τα λατρεμένα φωτάκια που αποπνέουν ένα θερμό κλίμα!

2233

Και θυμηθείτε, τα Χριστούγεννα που περιμένουμε με τόση λαχτάρα και ανυπομονησία δεν προσφέρουν μόνο αυτό το υπέροχο, ξεχωριστό, εορταστικό κλίμα, αλλά φέρνουν κοντά όλα τα μέλη της οικογένειας και τονίζουν αυτήν την ιδιαίτερη οικογενειακή ατμόσφαιρα που μόνο η Ελλάδα μας θυμίζει. Τα Χριστούγεννα είναι εορτή, η οποία τιμά τη γέννηση του Χριστού και γι’ αυτό και μόνο προσφέρει μία ιερότητα. Αυτή η ιερότητα είναι δυνατόν να τονίσει σε μεγάλο βαθμό την αγάπη και την ιδιαίτερη σχέση που ενώνει την οικογένεια. Γι’ αυτό και μόνο τα Χριστούγεννα έχουν ξεχωριστή θέση μέσα στην καρδιά μας!

 

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΤΕ ΔΕΝΤΡΟ!  😉 

 

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: greatist.com

Σωτηρία Χαλά

About Σωτηρία Χαλά

Αν και μεγαλωμένη σε παραθαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Αττικής και έχοντας καταγωγή από δύο νησιά του Αιγαίου, σίγουρα κάποιος θα την χαρακτήριζε παιδί της πόλης. Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η ήρεμη δύναμη που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με το δικό της τρόπο. Ασχολείται με την αρθρογραφία και γενικά ο κόσμος της δημοσιογραφίας της έχει κινήσει το ενδιαφέρον από μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη είναι η μαγειρική, με την οποία καταπολεμά το άγχος και την ένταση της ημέρας. Όνειρό της να κατακτήσει τον κόσμο της μαγειρικής και να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα στο μέλλον, συνδυάζοντας βέβαια και τις σπουδές της στον τομέα της Ψυχολογίας.