Τι κι αν είναι Νοέμβριος, τι κι αν οι άδειες διακοπών του καλοκαιριού τελείωσαν, τι κι αν άρχισαν οι υποχρεώσεις, κι όμως ο καιρός δε λέει να αποχωριστεί το καλοκαίρι, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία για τις καλοκαιρινές απολαύσεις. Το κέντρο της Αθήνας μοιάζει με καζάνι που βράζει, θυμίζοντας περισσότερο Αύγουστο παρά Νοέμβρη. Τα λεωφορεία είναι ασφυκτικά γεμάτα, με ανθρώπους που πάνε στις δουλειές τους, με φοιτητές που τρέχουν κυριολεκτικά να προλάβουν τις διδασκαλίες των μαθημάτων, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τη χαρούμενη διάθεση του καιρού δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν τη φθινοπωρινή-χειμερινή διάθεση που χρειάζεται ώστε να εκτελεστούν οι υποχρεώσεις επαρκώς.

111

Βέβαια, στο αντίθετο άκρο βρίσκονται εκείνοι, οι οποίοι δε πτοούνται, αλλά αντίθετα εκμεταλλεύονται τις τελευταίες μέρες του ‘’καλοκαιριού’’. Φοιτητές, εργαζόμενοι, μαθητές παρά τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που τους απομένει επιλέγουν να αδράξουν την ευκαιρία, αυτή τη δεύτερη ευκαιρία και αντί να γυρνούν σπίτι εξουθενωμένοι, απολαμβάνουν μία χαλαρή και ενδιαφέρουσα βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Ο Εθνικός Κήπος, λίγα μόλις λεπτά απ’ το μετρό του Συντάγματος, η Πλάκα με τα γραφικά σοκάκια και τα πολυσυζητημένα καφέ αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος για πολλούς!

Ωστόσο, όσοι είστε ‘’παιδιά του χειμώνα’’ και ανυπομονείτε για τις κρύες μέρες του χειμώνα που βέβαια συνοδεύονται με ζεστό τσάι ή ζεστή σοκολάτα (ότι προτιμάει ο καθένας), ταινίες και χαλάρωση στον καναπέ με την κουβέρτα, μην ανησυχείτε, οι μέρες αυτές δεν αργούν…

 

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: travelstyle.gr

Σωτηρία Χαλά

About Σωτηρία Χαλά

Αν και μεγαλωμένη σε παραθαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Αττικής και έχοντας καταγωγή από δύο νησιά του Αιγαίου, σίγουρα κάποιος θα την χαρακτήριζε παιδί της πόλης. Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η ήρεμη δύναμη που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με το δικό της τρόπο. Ασχολείται με την αρθρογραφία και γενικά ο κόσμος της δημοσιογραφίας της έχει κινήσει το ενδιαφέρον από μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη είναι η μαγειρική, με την οποία καταπολεμά το άγχος και την ένταση της ημέρας. Όνειρό της να κατακτήσει τον κόσμο της μαγειρικής και να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα στο μέλλον, συνδυάζοντας βέβαια και τις σπουδές της στον τομέα της Ψυχολογίας.