Κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween και η Google αποφάσισε να το γιορτάσει με ένα πιο τρομακτικό και ταυτόχρονα διαφορετικό Doodle από αυτά που μας έχει συνηθίσει έως τώρα. Εκατομμύρια χρήστες έχουν την ευκαιρία να παίξουν το πρώτο τρομακτικό και διαδραστικό παιχνίδι Doodle.
Οι παίκτες μεταμορφώνονται σε φαντάσματα και ρίχνονται σε μια μάχη συνεργασίας και ανταγωνισμού για το ποιος θα καταφέρει να συλλέξει τις περισσότερες κινούμενες φλόγες πριν να φύγει το φεγγάρι. Μπορεί το παιχνίδι να δείχνει απλό, αλλά επιφυλάσσει εκπλήξεις και ανατροπές για τους παίκτες-φαντάσματα. 

Τι είναι το Halloween;

Οι περισσότεροι θα έχετε δει σε αμερικάνικες ταινίες μικρά παιδάκια να μεταμφιέζονται κρατώντας καλαθάκια και γυρνώντας πόρτα πόρτα τα σπίτια της γειτονιάς, για να συλλέξουν γλυκά. Πάντοτε ρωτούν όμως τους οικοδεσπότες τη γνωστή σε όλους μας φράση «φάρσα ή κέρασμα» (trick or treat);

Κάθε σπίτι στολίζεται με πορτοκαλί μεγάλες κολοκύθες, πάνω στις οποίες χαράζονται τρομακτικές μορφές και εκφράσεις, αποτελώντας ένα είδος παράδοσης στο Halloween.

Άτυχος αποδεικνύεται εκείνος που δε θα δεχτεί να δώσει γλυκά στους μικρούς μασκαράδες, αφού μετά θα πρέπει να υποστούν την τρομακτική και σατανική φάρσα που θα στήσουν εναντίον του τα μικρά ζιζάνια. 

Η γιορτή του Halloween ταξιδεύει από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η αμερικάνικη γιορτή έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και στις ευρωπαϊκές χώρες, που δε χάνουν την ευκαιρία να το φορέσουν την τρομακτική τους στολή και διάθεση. Ανάμεσα τους φυσικά βρίσκεται και η Ελλάδα, αφού δεκάδες πάρτι οργανώνονται για τους μασκαράδες.

Οι Έλληνες συχνά ταυτίζουν το Halloween με τις Απόκριες, ενώ οι δύο γιορτές διαφέρουν σημαντικά. Το Halloween αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας κελτικής γιορτής Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Σήμερα όμως, δε σχετίζεται τόσο με τα κακά πνεύματα και τα φαντάσματα, αλλά επικεντρώνεται περισσότερο στη διασκέδαση, τις μεταμφιέσεις και τα πολυπόθητα γλυκά.

Ειδικότερα, για τους Κέλτες η ημέρα αυτή σηματοδοτούσε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα και παράλληλα η αλλαγή εποχής ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και τον κόσμο των νεκρών.

Πηγή Κεντρικής Εικόνας: mobilesyrup.com 

Μαρία Κοσμίδου

About Μαρία Κοσμίδου

Σπουδάζει Δημοσιογραφία στο Πάντειο. Λατρεύει τη μουσική (κυρίως τη rock), τα βιβλία και τις φωτογραφίες. Αγαπημένη της σειρά το "How I Met Your Mother". Ονειρεύεται να ταξιδέψει πολύ και να μάθει κιθάρα. Θα τη δείτε να χτυπιέται στο γυμναστήριο, για να κάψει τις θερμίδες από το φαγητό που μαγείρεψε και καταβρόχθισε μαζί με τον αδερφό της. Δεν την απασχολεί καθόλου πού θα βγει και τι θα κάνει, αρκεί να έχει πάντα τους φίλους της μαζί. Motto : "A change may be just around the corner".