Πώς θα ένιωθες αν σου έλεγαν ότι μπορείς να ζήσεις μέσα σε ένα ”κινούμενο” σπίτι και να προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπίες για να μη… γείρεις; Καλά, υπάρχει κάτι τέτοιο; – θα μου πεις.

σπιτι

Κι όμως υπάρχει – θα σου πω! Ονομάζεται ReActor και αποτελεί ένα κοινωνικό πείραμα δύο αρχιτεκτόνων, του Alex Schweder και του Ward Shelley. Οι γνωστοί επαγγελματίες αποφάσισαν να φτιάξουν ένα σπίτι το οποίο, ανάλογα με την κατανομή του βάρους των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα σε αυτό, γέρνει ή μένει σε ισορροπία. ”Διαβάζει” τις κινήσεις των ενοίκων και περιστρέφεται ή κινείται αναλόγως. Η περιστρεφόμενη κατασκευή, τοποθετήθηκε πάνω σε μια τσιμεντένια κολώνα 4,2 μέτρων, σε πάρκο της Νέας Υόρκης. Διαθέτει τα απαραίτητα δωμάτια ενός σπιτιού, δηλαδή 1 υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι και μικρό μπαλκονάκι στις 2 πλευρές.

σπιτι2

Οι Schweder και Shelley έμειναν μέσα στο σπίτι για 5 ημέρες, εξασφαλίζοντας την συνεχή κίνησή του. Το συγκεκριμένο έργο τέχνης δημιουργήθηκε με σκοπό ν’ αναδείξει την ”αρχιτεκτονική των ανθρώπινων σχέσεων” και δε θα μείνει για πάντα στο πάρκο, μιας και αποτελεί πολιτισμικό έργο!

Πηγή εικόνων: profilnet.gr

 

Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

About Κωνσταντίνα Ροΐδοπούλου

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει ακούγοντας πολλή μουσική, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλάβει τους ανθρώπους. Κάνει yoga, γράφει και παίζει λίγο κιθάρα. Αγαπημένη της συνήθεια είναι το φαγητό, ενώ λατρεύει το σκυλί της. Πιστεύει ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο να σου δίνει αυτό που θέλεις, ενώ με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Αγαπημένες ώρες της μέρας: απογευματινή βόλτα με αμάξι και η ήρεμη στιγμή που θα γράψει το άρθρο της ανενόχλητη!